Windowmaster regulerer Klimahuset

 
Windowmaster regulerer KlimahusetIllustrasjon: Lund Hagem Arkitekter AS
Klimahuset er et nytt utstillingsbygg i Naturhistorisk museum i Botanisk hage på Tøyen i Oslo. WindowMaster BSI AS står for regulering av hybrid ventilasjon inkludert varmestyring.

Klimahuset i Oslo er på 650 kvadratmeter, og ble innviet i 2019. Huset skal formidle kunnskap om klima, og engasjere de besøkende og samfunnet til endring i bærekraftig retning. Dessuten skal Klimahuset vise vei til fremtidens byggeløsninger gjennom innovativ og kortreist materialbruk, samspill mellom høyteknologi og lavteknologi, og med en stor andel treverk.

- Som et av de viktigste klimatiltak i huset nevnes etablering av automatisk kontrollert naturlig ventilasjon i utstillingslokale og amfi/flerbruksrom, dvs. i hovedparten av bygningen. Den naturlige ventilasjon er gjort ved å montere intelligente vindusmotorer på fasadevinduer. De intelligente motorene er montert for å sikre riktig ventilasjon av rommene basert på temperatur og CO2 målinger samt lokale værdata, skriver Windowmaster i en pressemelding til glassportal.no/nyhetsrommet.

I kombinasjon med den naturlige ventilasjonen er det etablert balansert mekanisk ventilasjon, som likeledes er behovsstyrt. Ventilasjonen i rommene vil dermed betegnes som hybrid ventilasjon, og det kan veksles mellom systemene avhengig av bruk og målte værdata. Det sikrer en ventilasjonsløsning med lavt energiforbruk.  

Bygningen er delt inn i to ventilasjons- og varmesoner hhv. utstillingslokale og amfi/flerbruksrom samt en varmesone bestående av garderobe, toaletter, gang mm. Hver av de tre soner er kontrollert individuelt.

Til prosjektet har WindowMaster BSI as levert 10 stk. WMX 814-1-400 vindusmotorer til fasadene samt MotorControllere, NVE dongler, CO2-/temperatursensorer og værstasjon, som tilsammen utgjør en komplett ventilasjonsløsning.

WindowMasters intelligente inneklimastyring, NV Embedded, er brukt på prosjektet.

Byggherre: Universitetet i Oslo v/ Eiendomsavdelingen
Arkitekt: Lund Hagem Arkitekter AS | Atelier Oslo
Kunde: Energima AS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår