Würth lanserer kjemisk ankermasse

 
Würth lanserer kjemisk ankermasseBildet: - WIT Nordic betegnes som en problemløser og kan benyttes helt ned til -20 °C. Dette er en injiseringsmasse for alle grupper håndverkere, forteller Magnus Stensaas, produktsjef festemidler hos Würth.
Würth lanserer en universal ankermasse for bruk i betong, lettbetong og tegl, med bruks- og lagringstemperatur ned til -20°C.

Produktet heter WIT Nordic, og er ifølge produsenten spesielt godt egnet for å ta opp høye laster i svært porøse forankringsunderlag som f.eks. lettklinker og tegl. 

Bedre egnet

- Montering i hulromsmateriale som, Leca eller hulltegl, løser man enkelt i kombinasjon med en SH-nettinghylse fra Würth. WIT Nordic er et proffprodukt for alle grupper håndverkere. WIT Nordic har samme bruksegenskaper og kapasiteter som WIT-VM 250 – men Nordic er betydelig bedre egnet til montering i lave temperaturer. WIT Nordic ble utviklet og optimalisert for montering i lave temperaturer for å kunne ivareta de krevende klimatiske forholdene vi opplever i Skandinavia og Mellom-Europa, sier produktsjef Magnus Stensaas i en pressemelding.

Det finnes i dag flere ankermasser som er godt egnet for bruk i lave temperaturer, men dette forutsetter at mørtelpatronen er romtemperert ved bruk og lagring. 
- Bruks- og lagringstemperatur er helt ned til -20°C, noe som betyr at patronen ikke trenger å være romtemperert før bruk. Tiden hvor man var nødt til å forvarme borehullet eller ankermassen er forbi med WIT Nordic, understreker Stensaas.

Teknisk godkjenning

- Det som skiller WIT Nordic fra andre ankermasser er at ankermassen har ETA for bruk i betong, lettbetong og tegl, samt at den er godkjent for å kunne ta opp seismiske laster C1 hvor bruks- og lagringstemperatur er -20 °C. WIT Nordic har en betraktelig kortere herde- og bearbeidingstid i lave temperaturer enn andre ankermasser.

- I et nordisk klima har man 6 - 8 kalde måneder hvor denne patronen, i motsetning til andre injiseringsmasser, kan lagres i bil, på byggeplass eller være under transport og likevel være klar til bruk, understreker Stensaas. Det kan for eksempel være svært utfordrende i en hektisk arbeidshverdag hvis ankermassen har blitt mellomlagret i en kald bil eller transportert over store avstander før den ankommer byggeplass. Dette er en klar fordel både når det gjelder lagring og bruk. Det er også snakk om betydelig kortere herdetider.

Praktisk demo

WIT Nordic har samme ETA, brukslaster og kapasiteter som WIT-VM 250, og er implementert i Würth sitt svært brukervennlige beregnings- og dimensjoneringsprogram.
- Dimensjoneringsprogrammet blir løpende oppdatert og sørger for at eventuelle endringer i Würth sin produktportefølje eller revisjoner i ETA blir ivaretatt. Det koster ingenting å laste ned eller benytte seg av programmet, sier Stensaas avslutningsvis i pressemeldingen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår