YC Rør leverer til «The Plus»

 
YC Rør leverer til «The Plus»Bildet: Fabrikken The Plus er designet av det anerkjente arkitektkontoret BIG Bjarke Ingels Group og skal være mer enn bare en møbelfabrikk. Med et eget besøkssenter og offentlig park håper Vestre å fremme norsk industri.
Når prestisjebygget «The Plus», som skal bli verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk, bygges på Magnor i Hedmark, står den tradisjonsrike rørleggerbedriften YC Rør bak rørleggerleveransen.

Av Bjørn Laberg

- Det blir lysår til neste gang vi får være med på et prosjekt av denne typen, sier Atle Roaldstveit, prosjektleder i Innlandet-bedriften YC Rør, som er medlem av Comfort-kjeden og VVS Norge.
 
«The Plus» er den største investeringen i norsk møbelindustri på mange tiår og fabrikken på Magnor vil bli et globalt utstillingsvindu for bærekraftig og effektiv produksjon. Med blant annet BREEAM Outstanding-krav og fossilfri byggeplass vil også bygget være i verdensklasse når det gjelder bærekraft.

LES OGSÅ: Bygger miljøvennlig møbelfabrikk på Magnor
 
- The Plus bygges i massivtre og dette gir i tillegg til de høye bærekraftambisjonene en ny og spennende erfaring. Prosjektet har vært i utvikling hele tiden og samtidig som det nå bygges for fullt jobber vi i disse dager med å lande den tekniske biten på varme- og kjøleanlegget. Vi blir stadig utfordret og dette gir oss læring i tillegg til at vi knytter kontakter vi tar med oss i kommende prosjekter, sier Roaldstveit.
 
Ø.M. Fjeld har hovedentreprisen for «The Plus og YC Rør er utførende rørlegger. Rørleggerbedriftens historie strekker seg tilbake til 1934 da Yngvar Christensen etablerte rørleggervirksomhet i Elverum. Bedriften har nå kontorer på Hamar, Elverum og Trysil, og har omstilt seg godt til digitale kanaler i pandemien.
- Vi hadde nylige erfaringer med Ø.M. Fjeld på Kongsvinger, og hadde nettopp ferdigstilt et prosjekt på Årnes da vi ble koblet på. Det er et godt og inspirerende samarbeid med hovedentreprenør og byggherren Vestre, sier Roaldstveit, og legger til:
 
- I disse dager foregår alt bortsett fra selve byggingen over Teams. Det er krevende, men har gått fint. Innlandet har heldigvis vært relativt skjermet for pandemien, og vi har ikke hatt noen smittetilfeller som har påvirket prosjektet.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår