Yrkesfagenes år er i gang

 
Yrkesfagenes år er i gangBildet: - Mesterbrev er like viktig som et masterfag. Vi trenger ikke bare folk som går i dress, men også folk som går på jobb i kjeledress., sa statssekretær Atle Simonsen. (Illustrasjonsbilde)
Kampanjen «Yrkesfagenes år 2018» ble nylig sparket i gang i Trondheim, med representanter fra regjering, partene i arbeidslivet, samt unge elever og lærlinger fra hele landet til stede i salen.

- En god fagutdanning er en av de beste forsikringene for en god jobb i fremtiden, sa Svein Oppegaard, NHO og styreleder i WorldSkills Norway.
Han takket på vegne av WorldSkills Norway og samarbeidspartene i arbeidslivet for at Kunnskapsdepartementet har gitt oppdraget med å organisere Yrkesfagenes år 2018.

Elevorganisasjonen (EO) er også med

- Norske elever skal ta ansvar for ryggraden i det norske samfunnet, nemlig yrkesfagelevene, sa Rahman Chaudhry, leder av Elevorganisasjonen (EO).
- Samtidig må vi gjøre det vi kan for å sikre flere læreplasser. Nå går hele yrkesfagsektoren sammen om å heve statusen for yrkesfagene gjennom årets kampanje «Yrkesfagenes år 2018».
- Jeg er stolt for jeg er også fagarbeider. Jeg har jobbet som hjelpepleier i 20 år. Jeg vet at jeg har gjort en forskjell, og det er jeg stolt av, sa Gunn Elin Flakne i Trøndelag fylkeskommune.

Regjeringen satser på yrkesfag

- Det er veldig kjekt for meg å være i dag, og skal hilse så mye fra kunnskaps- og integreringsministeren, sa statssekretær Atle Simonsen.
- I år så feirer vi yrkesfagenes år, og det er viktig at vi dette året skal få vist frem yrkesfagene. Håpet må være at flere ser yrkesfagene som aktuell utdanningsretning. Det er bra at unge er med på å fremme yrkesfagene. Norge trenger flere på yrkesfag. Det fremtidige behovet for flere fagarbeidere er stort.
- Mesterbrev er like viktig som et masterfag. Vi trenger ikke bare folk som går i dress, men også folk som går på jobb i kjeledress. For å få flere ti­l å velge fagutdanning så trengs det flere læreplasser og flere tilpassede utdanningsløp. Det skal regjeringen gjøre noe med. Andelen som får læreplass øker, men vi trenger flere. Vi må alle sammen bli flinkere til å løfte frem alt som er positivt med yrkesfag. Norge har yrkesfagutøvere i verdensklasse. Vi har vunnet gull i både yrkesfag-EM og yrkesfag-VM.  Det å velge et yrkesfag er ikke noe som stopper etter læreperioden, men noe du kan bygge videre på. Jeg kan love at regjeringen vil fortsette å løfte yrkesfagene, sa Simonsen.

- Kampanjen er det vi gjør sammen

Benedikte Sterner fra LO og prosjektleder i WorldSkills Norway forklarte formålet med kampanjen "Yrkesfagens år 2018":
- Yrkesfagenes år 2018 er en omdømmekampanje på nett og i sosiale medier. Vi skal synliggjøre aktiviteter knyttet til yrkesopplæring og arbeidslivet. Kampanjen er åpen for alle som vil være med å bygge omdømme til yrkesfagene. Kommunikasjonen skal være entusiastisk, sannferdig og opplysende.
- Kampanjen skal gi økt innsikt om yrkesfag og arbeidsliv, øke unges interesse for yrkesfaglige utdanningsvalg og karrierer, samt å øke antall lærebedrifter og læreplasser.

Sterner understreket samtidig at årets kampanje ikke er noe som noen sentralt gjør og som skjer av seg selv: - Kampanjen er det vi gjør sammen. Gjennom hashtaggene #yrkesfag, #mittyrkesfag og #yrkesfagenesår syr vi sammen alle historiene fra hele Norge. Når dere deler historier i sosiale medier med disse taggene er dere med i kampanjen og det er disse taggene som limer alt sammen til en helhetlig kampanje, sa Sterner.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår