Yrkesfaglært ungdom blir etterspurt

 
Yrkesfaglært ungdom blir etterspurtIllustrasjonsbilde: AF-gruppen
- Morgendagens arbeidsmarked vil bli betydelig mer internasjonalisert og yrkesfaglært arbeidskraft vil bli etterspurt i så stor grad at vi må sette inn et stort løft for å få flere ut i yrkesfaglig utdanning.

Av Odd Borgestrand

Det sa konsernsjef i Manpower Group, Maalfrid Brath, under Entreprenørdagen i regi av AF-gruppen på Lillo Gård i Oslo i dag.

- Kravet til produktivitet og effektivitet berører alle bransjer. Verden blir mindre, og aktørene vi skal konkurrere med blir annerledes. Morgendagens arbeidsliv betyr også økt behov for å jobbe side om side. Den unge generasjonen er født inn i den digitale tidsalder, og det er en generasjon som vil multitaske på ulike plattformer hele tiden. Det gir ledere innen bygg og anlegg store utfordringer rent ledelsesmessig, mente Brath.

Må se den enkelte
- Vi må tenke nytt, og vi må se enkeltindividene og tilpasse arbeidsoppgavene til den enkeltes spesialkompetanse. Den teknologiske utviklingen endrer arbeidsmarkedet. BIM-teknologien og AR-briller betyr raskere og bedre avgjørelser. AR-teknologien forstår omgivelsene i samsvar med virkeligheten, Teknologien kan instruere ufaglærte og faglærte i store prosjekter også innen byggenæringen, mente hun.
65 prosent av barn som begynner på barneskolen i dag vil gå inn i en jobb som i dag ikke eksisterer.

Kampen om talentene
- Vi står i en hard kamp om talentene. Da handler det om å bygge ansattes kompetanse, ta tydelig samfunnsansvar og rekruttere fra hele talentbasen. De som går inn i kampen på disse områdene vil også vinne talentene. Derfor er det uhyre viktig at utdanningsinstitusjonene må følge med i utviklingen, slik at vi utdanner vinnere som er klare for å møte morgendagens arbeidsliv. Der har vi et felles ansvar, uavhengig av bransje, konkluderte Maalfrid Brath.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår