Zero Carbon Tech ser dagens lys

 
Zero Carbon Tech ser dagens lysBildet: Som eksklusiv nordisk distributør for det franske selskapet DualSun utvikler Zero Carbon Tech markedet for hybridpaneler, gjennom merket Spring hybridpaneler (PV-T), som omdanner solenergi til både strøm og varme i samme panel. Til høyre: DualQuickfit koblingssystem
Det nystartede selskapet Zero Carbon Tech AB spesialiserer seg på solhybridisering av energisystemer i hele Norden.

Av Bjørn Laberg

Den operative ledergruppen bak Free Energy, som er kjent for HYSS - Hybrid Solar System, har etablert dette nye selskapet. Zero Carbon Tech AB vil i første omgang ha to ansatte, CEO Marcus Kanewoff og CTO Jakob Jamot.

Raskt voksende marked

- Etter hvert som FNs bærekraftsmål og Agenda 2030 blir stadig viktigere, øker fokuset på karbonnøytrale bygg. Zero Carbon Tech AB henvender seg til dette raskt voksende markedet med utprøvde løsninger og høykvalitetsprodukter, samt kontrolllogikk for solhybridisering av både nye og eksisterende energisystemer, sier CEO i Zero Carbon Tech, Marcus Kanewoff.

- I hybridpaneler er solenergiutbyttet i gjennomsnitt 4 ganger høyere, eller bedre enn i konvensjonelle solcellepaneler. I et hybridpanel blir solenergi omdannet til både strøm og varme, i samme panel. Omdannelsen av solenergi til elektrisitet skjer med ca. 20 % virkningsgrad og for varme med ca. 60 % effektivitet. Resultatet er 4 ganger høyere/bedre utnyttelse av tilgjengelige takflater for solenergi i kombinasjon med bergvarmepumper. Dette betyr også at det nå er mulig å lage plussenergibygg på kommersielle vilkår, sier Marcus Kanewoff.

Kjøligere solceller

- En ekstra bonus med hybridpaneler er at den integrerte varmeveksleren på baksiden gir kjøligere solceller på fronten, noe som øker strømproduksjonen med opptil 10 % på årsbasis sammenlignet med konvensjonelle solcellepaneler, sier han videre.
Han mener hybridpaneler passer godt til:

• Prosjekter med tøffe energi- og miljømål, for eksempel i forbindelse med null- og plussenergibygg

• Geoenergianlegg hvor optimalisert varmepumpedrift ønskes

• Etterlading av borehull med utilstrekkelig naturlig opplading og som et alternativ til supplerende boring

• Å aktivere og effektivisere geoenergianlegg på tomter med begrensede arealer for borehull

• Bassengoppvarming, forvarming av varmtvann til husholdningsbruk og sesonglagring av solenergi er andre segmenter

• Kostnadseffektiv snøsmelting og avriming for å avlaste svake takkonstruksjoner og muliggjøre strømproduksjon hele året

Smart integrasjon

- Tilbudet til våre kunder består av DualSun hybridpaneler og solceller sammen med Zero Carbon-teamets erfaring innen nordiske energiløsninger med hybridpaneler og passende businesscases. I tillegg tilbyr vi dimensjonering og kontrolllogikk for smart integrasjon mellom solenergi og jordvarmepumper av alle fabrikat. Zero Carbon Tech AB har ikke egne varmepumper i sitt produktspekter, men fokuserer helt på samarbeid med den nordiske varmepumpeindustrien i felles jakt på bærekraftige energiløsninger, understreker Kanewolff.

- Som eksklusiv nordisk distributør for det franske selskapet DualSun utvikler vi i fellesskap markedet for hybridpaneler gjennom merket Spring hybridpaneler (PV-T), som omdanner solenergi til både strøm og varme i samme panel. Installasjonene er i mange tilfeller supplert med Flash solceller (PV) fra DualSun for å oppnå ønsket energiproduksjon basert på ambisjonsnivå, samtidig som det sikres homogen visuell design, produktkvalitet og garantier, sier Kanewolff avslutningsvis.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår