6000 ventet til miljø og teknikk

 
6000 ventet til miljø og teknikkTelenor Arena skal fylles med Miljø og kommunalteknikk 19.-21.april
Det blir tre dager med tettpakket program når Norsk Kommunalteknisk Forening og KS bedrift i samarbeid med en rekke faglige og ideelle foreninger inviterer til Miljø & Teknikk 2016 på Telenor Arena 19.-21-april.

Av Odd Borgestrand


Messen Miljø & Teknikk er den eneste i sitt slag i Norge som omfatter all lokal infrastruktur.
I tillegg til en utstilling med drøyt 120 utstillere er det en rekke faglige og sosiale aktiviteter med seminarer, konkurranser og underholdning. Messen dekker disse fagområdene: Avfall og gjenvinning, Forvaltning, drift og vedlikehold av bygg og eiendom, Plan- og byggesak, Brann, sikkerhet og beredskap, IT, kart og geodata, Utemiljø, veg, trafikk, parker, idretts- og grøntanlegg og Vannforsyning og avløp

Utstillingen tar mål av seg til å være en faglig nødvendighet og møteplass for alle leverandører og innkjøpere i kommunaltekniske virksomheter. I Telenor Arena treffer utstillerne ulike aktører i de kommunaltekniske virksomhetene og private bedrifter som arbeider med tjenesteproduksjon i kommunene. Besøkende får se og demonstrert nytt utstyr og nye produkter i en hyggelig atmosfære, mener prosjektleder Morten Vinje.
Antallet utstillere er kraftig redusert sammenlignet med forrige messe i 2013. Vinje forklarer dette med en del fusjoner i bransjen, i tillegg til at VA- og VVS produsentene VVP ikke deltar denne gangen.
Foreningen er av arrangørene beskyldt for boikott, noe daglig leder i VA og VVS produsentene VVP, Bjarne Haugland, tilbakeviser på det sterkeste overfor Byggfakta.
- Vi var med i forrige messeutforming, men innrømmer at foreningens medlemmer ikke var fornøyd med den tekniske gjennomføringen, sier han. Haugland bekrefter også at det har vært misnøye med valget av Telenor Arena framfor å legge messe og konferanse til Lillestrøm.
- Vi ønsker å ta opp igjen samarbeidet foran neste konferanse.  Det er viktig at vi har en norsk arena som samler infrastruktur og vannbransje, og det vil vi gjerne bidra til, understreker Haugland.

Det er 50 år siden messen ble arrangert første gang, og årets utgave blir den 21. i rekken.
Det blir holdt 94 forskjellige presentasjoner gjennom de tre messedagene, samtlige er åpne og dette er gratis arrangementer.
– Årets messedager har et bredere program enn noen gang, forteller Torbjørn Vinje, prosjektleder for messen.
De senere årene har Miljø&Teknikk vært arrangert hvert tredje år. I 2013, kom det i overkant av 5000 besøkende og det var 175 utstillere. Vinje tror og håper på drøyt 6.000 besøkende denne gang.

Parallelt med messen Miljø & Teknikk i Telenor Arena arrangeres også Kommunaltekniske fagdager 2016 på Quality Expo Fornebu. Det har vært noe forvirring omkring de to arrangementene, men arrangørene mener konferansen har utviklet seg til å bli en nødvendighet, og betegner fagdagene som årets faglige og sosiale høydepunkt for kommunalteknikere fra hele landet - på tvers av ulike fagområder.
Årets program er laget i tett samarbeid med Bærum kommune, som bidrar med mange spennende tema, både i plenum og i de parallelle sesjonene, men fagdagene foregår altså på Qualite Expo på Fornebu.

Åpner med vanndag
På åpningskonferansen tirsdag 19.april slås det fast at vann er verdens viktigste ressurs, og at Norge er i en særstilling med tilgang på godt og billig drikkevann. Toril Hofshagen, direktør i Norsk Vann, er programleder for konferansen, mens Herman Helness, dr. ing, seniorforsker, SINTEF Byggforsk, Vann og miljø holder åpningsforedraget, og snakker om vannbransjen som er med på å løse verdens viktigste utfordring: Rent og trygt vann til alle, både i Norge og andre steder i verden.
Ketil Kjenseth, stortingsrepresentant (V) og leder av Stortingets vanngruppe følger opp med å snakke om hvordan vannkompetanse er grunnlaget for innovasjon og teknologiutvikling.
Einar Melheim, konsulent, Norsk Vann, forteller om vannbransjens nasjonale kompetansesenter, som er tenkt å åpne i 2019.
Åpningskonferansen avsluttes med foredraget Klimatilpasning og utfordringer for vannforsyning! Hvordan bidrar de norske forskningsmiljøene til sikker framtidig vannforsyning nasjonalt og internasjonalt? ved Bjørnar Eikebrokk, sjefsforsker, SINTEF.
Etter lunch denne åpningsdagen blir det også kåring av Norges beste drikkevann.

Beste kommune på eiendomsforvaltning
Det blir også kåring av Norges beste kommune på bygg- og eiendomsforvaltning 2016.
Gjennom denne konkurransen ønsker Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) og KLP Skadeforsikring AS å synliggjøre verdibevarende vedlikehold av byggs betydning for vårt moderne samfunn. Det å ta vare på fellesskapets verdier, og ikke minst tilby ansatte og brukere gode bygninger, og godt inneklima som en grunnleggende forutsetning.
6 kommuner er i finalen, nemlig Brønnøy, Kongsberg, Lillesand, Nittedal, Ringebu og Trondheim.
Kåringen skjer onsdag 20. april på Miljø&Teknikk i Telenor Arena, og prisutdelingen vil skje under middagen på Kommunaltekniske Fagdager på Quality Hotel Expo.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår