Energikutt i hotellbransjen

 
Energikutt i hotellbransjenBildet: - Vi er veldig glade for at hotellkjedene viser vei og velger løsninger med strenge krav til reduksjon av energiforbruk, sier Nariman Fakhraee i Schneider Electric.
10.07.13: Hoteller er storforbrukere av energi, og i sommersesongen kan kostnadene være skyhøye. Nå satser flere store norske hoteller på energisparende investeringer som gir resultater på bunnlinja.
10.07.13: Hoteller er storforbrukere av energi, og i sommersesongen kan kostnadene være skyhøye. Nå satser flere store norske hoteller på energisparende investeringer som gir resultater på bunnlinja.
Comfort Hotel Grand Central i Oslo og Rica Bakklandet Hotel i Trondheim er to hoteller som har installert styringsanlegg som reduserer driftskostnadene ved å kutte energiforbruket. Systemene er fra energispesialisten Schneider Electric.

- Hoteller forbruker mer energi enn vanlige næringsbygg, og da holder det ikke bare å be gjestene bruke håndkleet flere ganger for å spare energi. En av de største energikostnadene om sommeren ligger i ventilasjon og kjøling av rom på hele hotellet, sier Nariman Fakhraee fra Schneider Electric. - Her er det mye å vinne både økonomisk og miljømessig.

Grønn booking
Den nyeste trenden i bransjen er energistyring via bookingsystemer. Comfort Hotel Grand Central er en av de første aktørene i hotellnæringen som ikke bare styrer disponering av rom, men også lys, luft og varme på hotellets 170 rom ved hjelp av kommunikasjon mellom styrings- og bookingsystemet.

Hotelldrift krever daglig fokus på energiforbruk. I tillegg kommer gjesters minimumskrav til nok varmtvann, behagelig temperatur og ventilasjon. Kunsten er å finne balansen mellom romdekning, sesong og energiforbruk.

- Styringssystemet vi benytter gjør det mulig å redusere energikostnadene. Dette styres enkelt ved å justere temperaturen ved en fløy eller et rom basert på kundens ønsker, eller etter de ulike temperaturene knyttet til norske årstider. Vi reduserer energikostnadene automatisk når gjestene ikke bruker rommet. Styringssystemet gjør det derfor mulig å holde et lavt energiforbruk, selv ved fulle hus på hotellet, sier Olav Langli, Hotelldirektør på Comfort Hotel Grand Central.

Hotell i A-klasse
I samarbeid med ENOVA har Rica Hotels redusert energiforbruket på sine hoteller med 20% de siste fire årene. Et av foregangshotellene er Rica Bakklandet hotell, som nylig har fått Energispareprisen for 2013 fra Trondheim kommune for sitt arbeid med å redusere energiforbruket. Hotellet, som er et av få norske hoteller i energiklasse A, kan ved hjelp av sitt smarte styringssystem automatisk regulere lys og varme på rom som ikke er i bruk. Driftssjefen kan derfor kontrollere og overvåke energiforbruket på hele hotellet direkte fra PC’en.

- Forbrukere stiller stadig høyere krav til å kjøpe miljøvennlig. Det må vi også ta til etterretning. Samtidig gir det oss et konkurransefortrinn å redusere utgifter til strøm, noe som er viktig for et hotell, sier Svein Arne Eggen, teknisk sjef på Rica Bakklandet Hotel.

– Vi tror dette er en teknologi som vil bli etterspurt av mange i hotellnæringen etter hvert som flere får opp øyene for besparelsene, både med tanke på miljøet men også kostnadsbesparelser som slik teknologi muliggjør. Som sentrale aktører innen reiselivet har Choice og Rica strukket seg mot de strengeste energikravene i bransjen. Vi er veldig glade for at hotellkjedene viser vei og velger løsninger med strenge krav til reduksjon av energiforbruk, sier Nariman Fakhraee i Schneider Electric.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår