- Ingen budsjettsjokk for boligeiere

 
- Ingen budsjettsjokk for boligeiereBildet: Peter Batta, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund.
STATSBUDSJETTET: – Vi er veldig fornøyd med at Regjeringen verner om den norske boligmodellen, sier generalsekretær Peter Batta i Huseiernes Landsforbund.

– Det er ikke foreslått sjokkerende eller uforutsette forslag i Regjeringens statsbudsjett for neste år. Det er først og fremst sekundærboliger som får innstramninger i håp om å lette på presset i boligmarkedet, sier Batta.

Det fremgår også i klartekst i Nasjonalbudsjettet at «det er Regjeringens politikk å videreføre en lav beskatning av boligen som folk eier og bor i. Det er det bred politiskoppslutning om».
– Vi er meget godt fornøyd med Regjeringens forslag til statsbudsjett og at Regjeringen ser på hus og bolig som våre hjem og ikke som investeringsobjekter. Det var kun SV og Miljøpartiet de grønne som ikke sluttet seg til skattereformen før sommeren, sier Batta.

I Nasjonalbudsjettet fremgår det videre at «Regjeringen jobber også med nye tiltak for å fremme boligbyggingen». «Særlig viktig er forslaget om at kommunene på en enklere og raskere måte enn i dag skal kunne endre eksisterende reguleringsplaner, for eksempel omdisponere areal fra næring til bolig, eller tillate større utnyttelse av arealet enn den opprinnelige planen legger opp til…».
– Dette er gode forslag som vi ønsker velkommen, påpeker Peter Batta.

I Nasjonalbudsjettet legger Regjeringen vekt på at det er foretatt mange forenklinger og forbedringer i boligpolitikken. Det er gjennomført forenklinger i byggteknisk forskrift ved at kravene til tilgjengelighet er lempet på. Mindre leiligheter vil kunne bygges flere hundre tusen kroner billigere enn før. Kravene til eksisterende bygg er forenklet, slik at det er enklere å leie ut del av egen bolig enn tidligere.
– Dette har vært et krav fra vår side i mange år, sier Batta i Huseiernes Landsforbund.

– Skattelegging av finanssektoren kan bli et skummelt eksperiment. Det er budsjettert med en påløpt inntekt på 3 725 millioner kroner i 2017. Nesten uansett hvordan dette blir innkrevet tror vi at kostnaden i siste runde blir overveltet på bankenes kunder. Resultatet blir altså en ny beskatning av lån, innskudd og gebyrer. Dokumentavgiften fortsetter som før. Det blir heller ingen endring i Boligsparing for ungdom, BSU, sier Batta.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår