- Jeg vil si unnskyld

 
- Jeg vil si unnskyldIllustrasjonsbilde: Getty Images
- Jeg ønsker her å komme med mitt tilsvar til kritikken og påstandene som har versert i VVS aktuelt og andre medier mot Rørleggervakta24vvs AS

Av Øystein Helgheim,
daglig leder og styreformann RV24vvs (under avvikling)

Mitt innlegg har ett hovedfokus: Nemlig å forsøke å forstå kritikken som har fremkommet, dernest å imøtekomme den og si unnskyld til dem som med rette har lidt overlast fra mitt selskap. Først litt om min bakgrunn fra VVS-bransjen:

Jeg er utdannet rørlegger, svenn og rørleggermester og innehar våtrom entreprenør sertifikat. Jeg har dessuten drevet godkjent rørleggerfirma i Hordaland siden 1995. Det har nemlig feilaktig i noen artikler framkommet at jeg hverken var rørlegger, mester eller innehadde våtromssertifikat, ei heller drev noen form for rørleggervirksomhet.

På grunn av sykdom har jeg i liten grad vært i stand til å kommentere de ulike utspillene som har kommet. Kritikken har i hovedsak framkommet fra bransjen, konkurrenter eller bransjeblad. Det har i liten grad fremkommet klager fra kunder, så vidt meg bekjent. I den grad det er kommet, har jeg i all hovedsak ryddet opp og kommet til minnelige løsninger med de aller fleste.

RV24vvs ble startet etter at jeg tidligere hadde drevet rørleggervakt i Bergen i mange år. Det ble inngått avtaler med underentreprenører som skulle utføre oppdragene. Det må sies at denne prosessen ble for dårlig grunnlagt, i det avtalene og kontraktene dessverre ikke ble grundig nok utformet. Selskapet skulle operere i egen regi, med et utall av underentreprenører som utførende, inntil selskapet ble stort nok til å kunne ansette egne folk i de ulike steder.

I oppstarten av dette selskapet ble det dessverre begått en del åpenbare feil. På grunn av tidspress med å få selskapet raskt opp ble det dessverre etablert ulike tilfeldige adresser som ikke var korrekte. Disse ble ganske raskt endret til samarbeidspartneres adresse. Når det er sagt, mener jeg at jeg ikke har drevet noen ulovlig virksomhet, eller på grensen av noe ulovlig, slik forbrukertilsynet har fastslått. Helsen har imidlertid satt en stopper for å kunne ta denne saken videre i rettssystemet med bevis og vitnefremføringer som kunne kaste lys over saken, og på denne måten fått en rettskraftig dom i Tingretten.

Jeg har heller ikke med hensikt forsøkt å forlede kunder eller andre til å tro at mitt selskap var et lokalt selskap, etablert i området. Teksten på at vi var et landsdekkende rørleggerfirma kunne nok tolkes feil og ble tatt bort når jeg ble oppmerksom på det. Teksten kunne med fordel vært formulert slik at det framkom at vi brukte lokale aktører i hele landet. Jeg beklager også denne feilformuleringen, men tror ikke at en slik formulering ville forårsaket at det ble færre som ønsket vår bistand. Det viste trafikken etter omformuleringer fant sted.

Det er noe uklart hva kritikken ellers egentlig går ut på, siden den i hovedsak kommer fra konkurrenter og bransjeforeninger, men det kan jo tenkes at noen føler at de overnevnte feilene kan ha gitt mitt firma konkurransefortrinn. I den grad det er tilfelle ber jeg i så måte om unnskyldning til dem som måtte føle på det. Det kan jo også tenkes at noen kan ha hatt kontakt med kunder som måtte ha noe å klage på. Dette er jo uvisst og dersom det skulle være noen der ute som føler at mitt selskap har noe uoppgjort, ønsker jeg gjerne at de tar kontakt med meg. (e-post: post@24vvs.no )

Det har også framkommet påstander om at jeg med mitt selskap skal ha kopiert eller etterlignet andre aktørers navn i bransjen. Til dette kan jeg si at jeg ikke bevisst har kopiert eller etterlignet hverken andre aktørers navn eller virksomhet, men har brukt navn som var tilgjengelig i Brønnøysundregistrene og som beskrev min virksomhet. Patentstyret har dessuten, i en klagebehandling fra en aktør, fastslått at RV24vvs har rett til å bruke navnet. Jeg kan forstå motpartens frustrasjon, men slik er jo spillereglene.

Jeg var for øvrig i dialog med vedkommende aktør, i perioden før media oppslagene startet. Jeg tilskrev vedkommende med en tilkjennegivelse av forståelse for hans syn og at jeg ikke ønsket å tråkke hverken hans virksomhet, eller andre på tærne. Vi inngikk derfor en skriftlig avtale om hvordan jeg skulle markedsføre virksomheten i hans distrikt slik at det ble et klarere skille. Det foreligger dokumentasjon på denne dialogen og avtalen.

Jeg vil derfor være tydelig på at jeg på INGEN måter ønsker å gå noen for nær og inviterer de aktørene som måtte mene det, til ny dialog, siden det åpenbart fremdeles hersker en del frustrasjon rundt RV24vvs sin virksomhet. Men la det samtidig være helt klart. Ingen har enerett til et marked, og det er fri etableringsrett i Norge.

Angående priser: Det kan ha blitt feil i noen av prisene til sluttbruker. Dette som følge av for lite detaljert avtaleinngåelse med underentreprenører. Dermed kan noen priser ha blitt for høy og noen blitt for lav. Til dette er det bare å si til dem det måtte gjelde; Unnskyld!

Jeg har brukt mye tid på å komme frem til minnelige løsninger, og mener at det aller meste har blitt avklart med de som er berørt. Det jobbes fremdeles med dette. Det viktigste her er jo kundene og i første omgang er det jo dem jeg ønsker å nå. Dernest ønsker jeg å bidra til fordragelighet i bransjen og å ivareta dens renommé og håper vi kan stå sammen om dette i fremtiden.

Relaterte artikler i VVS aktuelt:

Svindel eller smart forretningsidé?

Rørleggervakt drev på grensen til bedrageri

Rørleggervakt «låner» adresser i norske byer

Rørleggere i Telemark advarer

Går rett i strupen på Forbrukertilsynet

Begeret fullt for Rørentreprenørene

Ingen angrende synder

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår