ARK - spennende flerbruksbygg i Stavanger

 
ARK - spennende flerbruksbygg i StavangerBildet: ARK skal bli et 10 000 m2 flerbruksbygg på Hillevåg i Stavanger. Illustrasjon: Eder Biesel Arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: På Site 4016 i bydelen Hillevåg i Stavanger har Smedvig Eiendom nå tatt første spadetak i prosjekt «ARK».

Av Bjørn Laberg

Site 4016 skal bli en klynge og et regionalt kunnskapssenter for bygg- og anleggsbransjen i Rogaland. Under paraplyen Site 4016 ønsker Smedvig å samle denne bransjen, og legge til rette for et samarbeid som styrker både enkeltbedrifter og fellesskapet. 
ARK skal bli et 10 000 m2 flerbruksbygg med innendørs parkering i underetasjen. I første etasje vil det bli diverse mattilbud åpent for allmenheten, andre etasje blir «hjerterommet» i bygget med felles fasiliteter og utstillinger av bransjerelaterte produkter. De resterende arealer vil bli kontorlokaler.

Første spadetak på ARK ble nylig foretatt, og bygget er sentralt plassert på Åsen, sentralt i Stavanger. Med hovedtraséen nord-sør fra Stavanger til Forus og Sandnes og øst-vest langs Auglendsveien er det lett å komme seg til og fra området. Bygget vil være fleksibelt for leietakeren, og kan deles inn i alt fra 1-16 enheter per etasje. Kruse Smith er valgt som totalentreprenør.

LES OGSÅ: Bygger ny barnehage for Klepp kommune

Bygger for byggebransjen

- Det er noe eget å bygge for byggebransjen, og ikke minst når vi selv skal flytte inn når det står ferdig. Det er et fantastisk flott initiativ fra Smedvig å etablere Site 4016, og nå er det opp til oss å bidra til at det blir vellykket. Derfor håper jeg at konkurrenter og rådgivere tar del i klyngesamarbeidet og bidrar til en positiv utvikling av bransjen i regionen, sier Skjalg Lund, regiondirektør i Kruse Smith.
Bygget skal stå ferdig senhøstes 2023. Det er allerede bra med leietakere som representerer en stor del av bransjen. En av dem er Bravida.
- Vi gleder oss til å flytte inn her. Men akkurat nå gleder vi oss over å få lov til å legge et fantastisk flott teknisk anlegg i bygget som alle skal få glede av. Her blir det mye spennende å glede seg til for leietakere, forteller Trond-Lauritz Larsen, regiondirektør for Bravida.

WELL og BREEAM Excellent

- Målsetning for prosjektet er klassifisering BREEAM «Excellent» som innebærer at det er fokus på å oppnå bærekraftig design som skal redusere miljø- og helsebelastninger. I tillegg skal bygget WELL-sertifiseres som i tillegg fokuserer på et bra og sunt innemiljø. Bygget skal også gi bedre energieffektivitet, med tanke på drift, og dermed lavere driftskostnader og miljøbelastning, sier Rune Augenstein, CTIO i Smedvig Eiendom.

LES OGSÅ: Kruse Smith bistår 7Analytics i produktutviklingen

Smart prediktivt bygg

Energiforsyningen vil bestå av solceller, varmepumper og strøm. Bygget skal være et smart prediktivt bygg. Det betyr at bygget predikerer fremtidig tilstand basert på direkte og indirekte data fra omgivelser og brukerne. Ut ifra dette vil bygget gi anbefalinger og foreslå tiltak for å justere bygget for kommende driftsituasjoner. Brukerne av bygget vil få personlig informasjon og veiledning ut ifra deres preferanser. Bygget skal også gi bedre energieffektivitet i forhold til drift og dermed lavere driftskostnader og miljøbelastning.

ARK vil i tillegg være et av de første byggene som tar i bruk den digitale tjenesteplattformen, Life@Work, som skal skape en enkel og sømløs hverdag for brukeren. På plattformen får brukerne av bygget tilgang til alle tjenester de har bruk for i løpet av en arbeidsdag. Dette kan være tjenester som å bestille møterom, mat, parkeringsplass eller f.eks. samhandle med leietakere på Site 4016 eller andre leietakere på Smedvig sine lokasjoner.

(Samtlige illustrasjoner: Eder Biesel Arkitekter)

FAKTA:

Tiltakshaver: Smedvig Eiendom
Totalentreprenør: Kruse Smith
Arkitekt: Eder Biesel Arkitekter
Grunnentreprenør: Stangeland Maskin AS
RI VVS: Norconsult
Rørentreprise: Bravida Norge AS
RI Byggeteknikk: Procon Rådgivende Ingeniører AS
Elektroinstallatør: Bravida Norge AS
Verdi (antatt): 300-350 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår