Først ut med helelektriske Ford E-Transit

 
Først ut med helelektriske Ford E-TransitBildet: Første norske E-Transit-overlevering: Fra venstre adm.dir Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, daglig leder NorEngros Kjosavik, Gunnstein Kjosavik og adm. dir. Kverneland Bil, Helge Ellingsen
De tre første kundeleverte E-Transit i Norge, som nylig ble utlevert hos Kverneland Bil i Stavanger, skal nå settes inn i den daglige driften og levere kontorrekvista og forbruksmateriell til bedrifter i Stavanger og Sandnes-regionen i Rogaland.

Den første norske kunden er NorEngros Kjosavik, og i dag fikk selskapet de 3 nye elektriske varebilene sine. I løpet av de neste månedene blir hundrevis av nyttekjøretøyet E-Transit, som setter en helt ny standard i klassen, levert til norske kunder.

- Endelig tilgjengelig

– Vi er veldig fornøyde med endelig å få tre helelektriske varebiler som kan klare våre lengste kjøreruter. På de varebilene vi har fra før har kjørelengden vært en utfordring og vi har bare kunnet benyttet de på våre korteste ruter. Når E-Transit nå endelig er tilgjengelig er dette det klart beste alternativet for oss og en stadig større andel av transporten vil skje elektrisk. Dette er i tråd med vår satsing på bærekraft og miljø. I tillegg til å investere i elektriske kjøretøy har vi også investert i solcelleanlegg på taket av vårt lagerbygg så bilene vil i stor grad gå på egenprodusert strøm. Når vi vet av erfaring at elektriske biler gir lave driftskostnader og er bra for miljøet så er dette en god dag for NorEngros Kjosavik, sier medeier og daglig leder i selskapet, Gunnstein Kjosavik.

De tre første kundeleverte E-Transit i Norge, som i dag ble utlevert hos Kverneland Bil i Stavanger, skal nå settes inn i den daglige driften og levere kontorrekvista og forbruksmateriell til bedrifter i Stavanger og Sandnes-regionen i Rogaland.

– En liten revolusjon i det norske nyttekjøretøymarkedet

– Dette markerer starten på en revolusjon i det norske nyttekjøretøymarkedet. Endelig kan norske bedriftskunder få et fullgodt 2-tonns helelektrisk kjøretøy med en kombinasjon av elektrisk rekkevidde, kapasitet, eierskapsopplevelse og pris som kan erstatte dagens dieseldrevne varianter. Nye E-Transit fra Ford Pro representerer en ny standard i denne klassen. Det merker vi at næringslivet har fått med seg. Interessen har vært stor etter at vi åpnet for bestilling, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford E-Transit har en helelektrisk rekkevidde på opptil 317 km, målt etter WLTP-målemetoden. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen har et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758* kilo på varebilvarianten.

Kommer i 25 forskjellige varianter

I Europa tilbyr Ford hele 25 ulike varianter av E-Transit: varebil, dobbelkabin varebil og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5-4,25 tonn.

– Spesielt det at du kan få en varebil tilpasset akkurat ditt behov er svært attraktivt i bedriftsmarkedet. Det har vi merket både blant de som har valgt å bestille og de som er nysgjerrig på den helelektriske varebilnyheten. Rekordhøye drivstoffpriser og et stadig større fokus på miljø gjør nok regnestykket om en overgang til et helelektrisk nyttekjøretøy enda mer attraktivt, sier administrerende direktør i Kverneland Bil, Helge Ellingsen.

Allerede rundt påske var det kommet inn mer enn 5000 europeiske kundeordre før den første E-Transit rullet ut av fabrikken. En betydelig andel av disse var allerede da kontrakter tegnet av norske kunder.

40% lavere eierskapskostnader og toppscore i EuroNCAP

Ved å velge en E-Transit fremfor en dieseldreven modell anslår Ford Pro at du i tillegg til store besparelser til drivstoff, får eierskapskostnader som er 40% lavere**. Ifølge data fra Ford Pro er disse eierskapskostnadene lavere enn hos alle de direkte konkurrentene i Tyskland og Storbritannia.

Nye helelektriske Ford E-Transit har allerede fått den høythengende utmerkelsen «Gold Award» for sine avanserte førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

Alle Transit-modellene kommer med FordPass Connect-modem som standard. Det gjør at kundene kan nyttiggjøre seg av en rekke digitale komfort- og servicetjenester og som gjør bruken av bilen enda mer kostnadseffektiv. Med Over-The-Air-teknologi (OTA) vil E-Transit også bli løpende oppdatert med Ford Power Up’s som gir ny funksjonalitet og stadige forbedringer av nyttekjøretøyets egenskaper.

Skal sette fart på overgang til helelektriske nyttekjøretøy

– Ved kjøp av en Transit vet kundene at de også kjøper mer enn 50 års erfaring, et stort forhandlernettverk, sertifisert påbygger og et stort utvalg av digitale verktøy som virkelig vil utgjøre en forskjell i det daglige. Det er viktig når vi nå virkelig skal sette fart på overgangen til en helelektrisk nyttekjøretøybilpark i Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår