- Gi oss dobbel Enova-støtte nå!

 
- Gi oss dobbel Enova-støtte nå!– Arbeidsplasser i små og store firmaer over hele landet trues nå av permitteringer og oppsigelser, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumepforening.
11 organisasjoner ber klima- og miljøministeren doble støttesatser for energitiltak i boliger ut året.

– Det kan bidra til å sikre arbeidsplasser, sier Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening i en pressemelding.

Flere tusen arbeidstakere er sysselsatt i bedrifter som leverer varmepumper, ventilasjonsanlegg, solenergi og andre tiltak for energieffektivisering i boliger. Mange av dem trues av permitteringer og oppsigelser.

– Disse bedriftene rammes nå fra flere kanter, understreker Hagemoen, og ramser opp:

-Mange husholdninger får redusert inntekt og usikker økonomi på grunn av tiltakene rundt koronasmitte
-Strømprisene er rekordlave, noe som ikke motiverer til energieffektive tiltak
-Svak kronekurs gjør produkter dyrere
-Enova kutter eller reduserer støtten på en rekke energitiltak fra 1. juli 2020

Kan hindre konkurser, oppsigelser og permitteringer

En av de tingene politikerne nå kan gjøre noe med, er Enova-støtten. I et brev til klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn ber derfor 11 organisasjoner ministeren om å sørge for at Enova dobler støttesatsen for tiltak i husholdninger sammenlignet med dagens nivå.

– Dette kan stimulere flere boligeiere til å gjennomføre ulike tiltak, og kan bidra til færre konkurser, oppsigelser og permitteringer i de berørte bransjene, skriver Norsk Varmepumpeforening, Nelfo, VKE, Naturvernforbundet og en rekke andre organisasjoner i brevet.

– Vi må ikke fase ut ordninger som er gode

Myndighetene har allerede satt i gang en rekke initiativer for å motvirke økende arbeidsledighet og økonomisk nedgang. Da gjelder det å fortsette i riktig retning med den grønne omstillingen, mener Naturvernforbundet.
– Vi må ikke kaste penger etter ting som ikke er i tråd med de langsiktige målene, og ikke fase ut ordninger som er gode, mener fagsjef Holger Schlaupitz, og legger til at Enovas støtteordninger for energitiltak i husholdninger er godt etablert.
– Det er lettere å videreføre og forsterke ordninger som allerede eksisterer enn på kort varsel finne på noe nytt, poengterer Schlaupitz.

Disse organisasjonene står bak brevet:

-Nelfo
-Norsk Varmepumpeforening
-VKE (Foreningen Ventilasjon Kjøling Energi)
-Naturvernforbundet
-Solenergiklyngen
-Huseierne
-Elektroforeningen
-Zero
-WWF
-El- og IT-forbundet
-Rørentreprenørene Norge

Les hele brevet til klima- og miljøministeren.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår