Hyggeligste-finalistene er klare

 
Hyggeligste-finalistene er klareBildet: I kategorien rørlegger har Severin Poppe Midteide, Hussein El Haddaoui og Espen Engevik kommet til finalen i Norges Hyggeligste Håndverker. To av tre finalister i kategori lærling er rørleggerlærlinger - Arild Fortun og Ida Meldgaard. Skjermdump: hyggeligste.no
Tre finalister er klare blant de 320 rørleggere som er nominert som Norges Hyggeligste Håndverker. Totalt har 2260 håndverkere blitt nominert, og hele 195 000 stemmer har strømmet inn.

Av Randi Helen Nodeland /rornorge.no

– Det er veldig hyggelig å være nominert, men jeg tenker mest på hva kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker gjør for bransjen som helhet. Kåringen betyr mye for håndverkere, og tydeliggjør hvor viktig det er å være hyggelig, imøtekommende og utadvendt når man er ute på oppdrag, sier Severin Poppe Midteiede i Grønne VVS.

Sammen med Hussein El Haddaoui i Norsk Rørservice AS og Espen Engevik i Engevik VVS og Bygg utgjør Severin det folkevalgte toppsjiktet av, nettopp, Norges hyggeligste håndverkere.

Se finalistene i alle kategorier her!

– Norges Hyggeligste har stor verdi for mange av dem som går Bygg og anlegg på videregående skole og lurer på hva de skal bli. De får et innblikk i hva vi driver med og at det kan være en aktuell vei å gå, sier Severin.

Han er et kjent fjes for mange via rørleggerpodkasten Bare Rør, og også gjennom TikTok, der han har over 31 000 følgere. Han er også RørAmbassadør for Bli Rørlegger, i likhet med Ida Meldgaard som er kommet til finalen i kategori lærling. Her har enda en rørleggerlærling, Arild Fortun i VVS Bergen AS, blitt nominert.

Viser voksenlærling-veien

– Dette er gøy, og jeg gikk til finalen på grunn av at jeg synliggjør rørleggerfaget gjennom sosiale medier, og som RørAmbassadør, sier Ida.

Hun får stadig henvendelser fra andre som ønsker å bli rørlegger, og spesielt fra dem som ønsker å bli voksenlærling.

– Det er mange om ikke vet at de har mulighet til å bytte yrke uten å gå på skole på nytt, og siden jeg selv er voksenlærling har jeg kunnet gi råd til mange voksne som har valgt å begynne i læra på vei mot å bli rørlegger.

Stort engasjement blant publikum og nominerte

Av de 2260 nominerte er rørleggerne på en solid tredjeplass i antall og volum med 320 nominasjoner, bak 489 elektrikere og 736 tømrere.

– Det har blitt bra størrelse på kåringen, og det er et veldig bredt engasjement blant både nominerte og publikum i alle landsdeler. Det er veldig få internettbaserte konkurranser som kan skilte med denne type tall, sier prosjektleder Benjamin Husstad Nedberg i Norges Hyggeligste Håndverker.

Han venter et stort stemmetrykk etter at finalistene i dag ble offentliggjort. I fjor kom det inn over 100 000 stemmer i finalemåneden.

– 15 september trekker juryen seg tilbake og stenger avstemmingen. Da skal sju kategorivinnere og én vinner kåres. Finaleshowet strømmes 18. september klokka 15.00 på www.hyggeligste.no, og hovedprisen deles ut av kunnskapsministeren, så vi har storfint besøk – akkurat som i fjor, sier han.

KILDE: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår