Korrosjonsjegerne

 
KorrosjonsjegerneBildet: F.v.: Teknisk utvikler Finn Åge Korneliussen, servicetekniker Einar Ludvigsen, salgssjef for service og ettermarked, Anne Britt Bortheim og salgssjef Region Vest, Roy Olav Austbø. (Foto: Bjørn Laberg)
Niprox AS har spesialisert seg på effektiv vannbehandling for lukkede, vannbårne systemer.

Av Bjørn Laberg

Jakten på korrosjon og slam foregår både i nye og gamle sentral- og fjernvarmeanlegg, fødevann til steamanlegg, samt i kjøle- isvann og glykolsystemer. Med stor suksess.

Florø-bedriften, som nå blant annet har flere av landets største eiendomsselskap på kundelisten, benytter en vannbehandlingsteknologi som opprinnelig ble utviklet for offshoremarkedet.
– Teknologien ble i sin tid utviklet av en lokal gründer, Ove Stavø, i samarbeid med oljeselskapene Shell og Conoco, hvor formålet var å fjerne oksygen fra saltvann (borevann). Det ble aldri noen stor offshoresatsing ut av det, og i 2004 kjøpte jeg patentet for å videreutvikle teknologien til landbaserte systemer, sier rørleggermester og produktansvarlig i Niprox AS, Inge Ellingsund, til VVS aktuelt.

Gradvis har Ellingsund videreutviklet Niprox-teknologien, og i løpet av de drøye ti årene som har gått, har en sunn bedrift med 10 ansatte etablert seg i Norges vestligste by.

– Vi har nå på plass rammeavtaler med de største eiendomsselskapene i landet, og starten på 2015 har vært svært oppløftene. Vi har også fått et solid innpass for vannbehandlingsenhetene våre i kommunale- og fylkeskommunale bygg, sier Roy Olav Austbø, salgssjef i Niprox Region Vest.

Resten av denne artikkelen om gründerbedriften i Florø, kan du lese i VVS aktuelt nr. 1, som snart går i trykken.

Dersom du, mot formodning, ennå ikke har skaffet deg abonnement på Norges største VVS-magasin, kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår