Krever kontraktsfestet separate garderober

 
Krever kontraktsfestet separate garderober- Om tilfredsstillende garderober ikke er ivaretatt, vil vi vurdere å legge ned arbeidet til det er i orden, sier administrerende direktør i Caverion, Knut Gaaserud.
Caverion innfører kontraktskrav for separate garderober med låsbar dør for damer og menn, uavhengig om begge kjønn er til stede på anleggsplassene eller ikke.

– Det er ikke greit at kvinner må skifte i herregarderoben. Likestilling tar vi som en selvfølge i 2020. Så om tilfredsstillende garderober ikke er ivaretatt, vil vi vurdere å legge ned arbeidet til det er i orden, sier administrerende direktør i Caverion, Knut Gaaserud, i en pressemelding.

- Manglende garderobe er et problem for mange av Caverions 2400 medarbeidere i Norge. Flere av våre 50 avdelinger melder at det ikke bare gjelder for kvinner. Det er verst på korte prosjekter, så her må bransjen skjerpe seg. Folk må ha ordentlige forhold på arbeidsplassen, understreker Gaaserud.

Kravet vil umiddelbart bli inkludert i alle nye tilbud og kontrakter. Gaaserud mener det ikke holder å sette opp kvinnegarderober før etter første kvinne er ti lstede på et prosjekt.

- Er det rart bransjen kun har 2 prosent kvinner når vi ikke har tilrettelagt med fasiliteter som viser at de er velkomne? Kvinnene skal ikke måtte vente på oss, vi skal være klare når de kommer, understreker Gaaserud.

Videre forteller han at Caverion har 5 prosent kvinnelige fagarbeidere.

- Vi har fokusert på likestilling i mange år, og jobbet med å øke kvinneandelen. Det har gitt resultater, vi har mer enn dobbelt så mange kvinnelige fagarbeidere enn resten av bransjen, i tillegg er 10 prosent av våre 300 lærlinger kvinner. For å skape endring er det viktig å innse at likestilling er en pågående prosess, og ikke et kortsiktig prosjekt, understreker Gaaserud.

Caverion har igangsatt flere tiltak for å øke kvinneandelen, som eget kvinnenettverk, tilrettelegging med to timer betalt ammefri og timebank for fleksibel arbeidstid slik at både mamma og pappa kan hente i barnehagen.

- Dette er fortsatt ikke godt nok, og vi har en tydelig ambisjon om å fortsette veksten av kvinnelige fagarbeidere i Caverion, og tydelige krav om garderobefasiliteter er et av flere viktige virkemidler for å lykkes.

- Caverion har også som mål å sørge for at begge kjønn er representert i alle intervjuer, både hos oss selv, og søkerne, avslutter Gaaserud.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår