Kutt ned på vannsløseriet!

 
Kutt ned på vannsløseriet!Illustrasjonsbilde: Oras Optima, berøringsfri servantkran.
Den 22. mars er verdens vanndag. Vann er ikke en mangelvare i Norge, men vi bruker mye vann. Bare ved å la vannet renne mens du pusser tennene, kan du forbruke opptil 19 liter.

- Hvorfor ikke feire verdens vanndag med noen små endringer i hverdagsrutinene, slik at vi kan spare masse vann? Enkle oppdateringer, som å installere berøringsfrie kraner, kan redusere vannforbruket ditt med så mye som 50 prosent, sier Lars Erik Fossum, landssjef i Oras Norge i en pressemelding.

Mangelen på vann er ikke like stor i Norge som i andre deler av i verden. Likevel finnes det mange gode grunner til hvorfor det er viktig å redusere overforbruket av vann:

• Selv om vann brukes over hele verden for å generere elektrisitet, vil et lavere vannforbruk faktisk spare store mengder energi årlig.

• Bruk av mindre vann reduserer presset på vårt kloakk- og avløpssystem, noe som fører til en reduserte vedlikeholdskostnader.

• Vannsparing bidrar til å bevare innsjøer og elver, som er helt avgjørende for verdens økosystemer.

Lars Erik Fossum kommer med følgende tre tips til hvordan du kan spare vann på verdens vanndag:

1. Ta en kort dusj. En vanlig dusj bruker mer enn 12 liter vann per minutt. Hvis du reduserer tiden i dusjen fra ti minutter til fem minutter hver dag, vil vannforbruket ditt gå ned med 22 000 liter årlig. Ved å installere et dusjhode med en funksjon som reduserer vannmengden, som Oras EcoFlow, kan du spare masse vann uten en gang å merke det.

2. Skru av vannet når du pusser tenner eller barberer deg. Du bruker omtrent 19 liter vann hvis du lar vannet renne mens du pusser tennene. Hver gang! Det utgjør 13 800 liter vann i året, per nordmann.

3. Installer berøringsfrie armaturer i hjemmet ditt. De fleste husholdningers unødvendige vannforbruk kommer fra kraner som står og renner. Berøringsfrie kraner stopper automatisk å renne når du fjerner hendene, tannbørsten, barberhøvelen, vannglasset eller stekepannen. Med andre ord: vannet renner kun når du trenger det. Studier utført av Oras viser at berøringsfrie kraner kan redusere det unødvendige vannforbruket med så mye som 50 prosent.

Verdens vanndag er en FN-dag som markeres den 22. mars hvert år for å skape oppmerksomhet om mangel på rent drikkevann. Dagen ble først formelt foreslått i Agenda 21 fra FNs konferanse for miljø og utvikling i Rio de Janeiro i 1992 og deretter vedtatt av FNs generalforsamling samme år. Verdens vanndag har siden blitt markert årlig, siden 1993.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår