Mesterlig rørleggerinteresse

 
Mesterlig rørleggerinteresseIllustrasjonsbilde (Foto: Johnny Almvang)
Det er all-time-high på rørleggere som vil bli mester. I tillegg til at det er 18 på siste kull, så er 7 av 10 på ventelisten til neste kull fra rørfaget.

– Dette er veldig bra! Med mesterbrev på plass har du et godt grunnlag for å drive en lønnsom, ryddig og solid bedrift. Mesterutdanningen står sentralt hos oss, så vi ønsker alle med Mesterbrev hjertelig velkommen som medlemmer, sier administrerende direktør Marianne W. Røiseland i RørNorge, til rornorge.no

Samarbeidsavtalen mellom RørNorge og VVS Norden har bidratt positivt til veksten. Avtalen har dette året gitt VVS Nordens medlemmer tilgang på kurs og utdanning til rabattert pris.

Styrer studietiden selv

– Studiet er lærerikt, og oppgavene er store, så du trenger litt selvbeherskelse når du gjør det over nettet. Det tar lengre tid enn en tenker og det er mye regler å forholde seg til, sier Annlaug Torgersen, som er på andre semester av sin mesterutdannelse. Hun er ansatt i RørNorges medlemsbedrift Rørlegger Torgersen AS, og den første kvinnelige rørleggeren som tar mesterbrev via Bli mester.

Som småbarnsmor er mesterbrev over nett en perfekt løsning, da hun kan styre studietiden selv.

– Så har du de samlingene i helgene, men hvis du ikke får mulighet til å dra, blir samlingene tatt opp, slik at du kan se det i ettertid – eller du kan se det om igjen, sier Annlaug, som anbefaler nettbasert mesterstudie også til andre rørleggere: – Hvis du har selvbeherskelse og klarer å sette deg ned og gjøre det, er Bli mester en kjempeløsning!

Bildet: Annlaug Torgersen, ansatt i Rørlegger Torgersen AS, er på sitt andre semester i mesterstudiet hos Blimester.com. (Foto: Privat)

Oppgavedrevet utdanning

– Ingen tidligere år kan matche årets tall. På det meste har 15 rørleggere blitt mestere gjennom Blimester, i fjor og i 2017, sier Marie Aarbogh i Bli mester.

Blimester.com er en skole som er etablert av Rørentreprenørene Norge og åtte andre bransjeforeninger under Byggenæringens Landsforening (BNL). Blimester.com tilbyr mesterbrevutdanning, etter avtale med Mesterbrevnemnda, til fremtidige håndverksmestere i alle byggfagene over hele landet. Utdanningen gjennomføres normalt på tre semestre, men tre helgesamlinger og to–fire webseminarer per semester. Det er en oppgavedrevet utdanning hvor man får veiledning og tilbakemeldinger etter behov.

Mesterbrevnemda bestemmer innholdet i Mesterbrevutdanningen. Mesterbrevet er et synlig bevis på at du har den nødvendige kompetansen til å etablere og drive eget firma, for å lede arbeidsteam og arbeidsprosesser i et byggefirma, eller for å lede en byggfaglig avdeling hos en entreprenør eller et større byggefirma.

Her kan du lese mer om mesterutdanningen.

Søknadsskjema finnes på www.blimester.com.

Kilde: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår