Mitsubishi Electric lanserer ECODAN R290-serien

 
Mitsubishi Electric lanserer ECODAN R290-serienBildet: ECODAN R290 leverer varmtvann helt opptil +75°C, selv ved en omgivende utetemperatur på -15°C
Mitsubishi Electric lanserer nye luft-til-vann-varmepumper med R290 kuldemedium. Samtidig lanserer de MeeKurs Academy, som skal styrke kunnskapen og kompetansen til forhandlere og kunder.

- Med introduksjonen av ECODAN R290-serien setter Mitsubishi Electric standarden for miljøvennlige oppvarmingsløsninger. Serien benytter det naturlige kuldemediet R290 som har en lav GWP-verdi på kun 3, og representerer dermed et svært miljøvennlig alternativ til tradisjonelle kuldemedier. I tillegg har serien markedets beste energiklassifisering; A+++, sier Aleksander Aaker, produktsjef ATW i Mitsubishi Electric, i en pressemelding.

Fleksibel løsning med kapasitet opptil 55 kW

ECODAN R290-serien lanseres i to størrelser: 6,5 og 9,2 kW, og benytter en monoblokk som fører vann mellom utedelen og innedelen. Denne innovative løsningen gir fleksible systemalternativer, inkludert en egen varmesentral på 200 liter, en hydroboks og en styreboks som gir brukerne muligheten til å tilpasse anlegget etter behov. Med muligheten til å samkjøre inntil seks anlegg kan en total kapasitet på 55 kW oppnås.

Miljøvennlig, kraftig og smart

ECODAN R290 leverer varmtvann helt opptil +75°C, selv ved en omgivende utetemperatur på -15°C. Varmepumpa er også reversibel, og kan således benyttes til kjøling.

– Andre høydepunkter inkluderer lavt lydnivå på maksimalt 56 dB(A), og et nytt og intuitivt styrepanel med berøringsskjerm. Systemet er kompatibelt med smarthus og annet «proptech»-utstyr via egen app, WIFI, API'er og kjente protokoller som BACnet, Modbus og KNX. Hele ECODAN R290-serien er også tilrettelagt for smart grid, slik at den kan styres etter behov basert på belastning eller prisforskjeller i strømnettet, samt kobles opp mot solceller på taket, sier Aleksander Aaker.

MeeKurs Academy – digitale nettkurs for kunnskapsutvikling

Samtidig med lanseringen av ECODAN R290-serien introduserer Mitsubishi Electric Norge «MeeKurs Academy»: en avansert digital opplæringsportal designet for forhandlere og kunder. Portalen gir tilgang til nettkurs som spenner fra generell informasjon om varmepumper til produktspesifikke kurs. Det første kurset har fokus på R290-teknologi og dekker informasjon om lover og regler, transport, lagring, sikkerhetsaspekter og installasjon av de helt nye R290 luft-til-vann-varmepumpene.

Nettkurset er gratis, tar omtrent en time å fullføre og er tilgjengelig for eksisterende forhandlere, distributører, samt alle som ønsker å bli kunde hos Mitsubishi Electric og lære mer om R290 som kuldemedium i varmepumper.

Få tilgang til opplæringsportalen her

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår