Nedgang på igangsetting på 27 prosent

 
Nedgang på igangsetting på 27 prosentAdministrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, mener at at det haster med å legge til rett for politiske avklaringer om ny boligbygging som kan være tilpasset husholdningens gjennomsnittlige inntektsnivå. (Foto: Boligprodusentenes Forening).
I Oslo er det en nedgang på 27 prosent for igangsetting av boliger i 2019 i forhold til 2018. På landsbasis er det lav igangsetting av nye boliger i 2019, ned 15 prosent fra 2018.

Igangsetting av boliger i hovedstaden er nå på samme nivå som i 2010, mens befolkningen siden den gang har vokst med 94.000 (16 prosent vekst fra 586.680).

 - Det er igangsatt ca. 34 000 boliger siden 2010, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding

Salget av nye boliger har økt med 36 prosent i 2019 sammenliknet med 2018. Dette salgsnivået må sees i sammenheng med at mange prosjekter er igangsatt i Oslo slik at salget fordeler seg mellom enda ikke igangsatte prosjekter, og boliger under oppføring og dels salg av ferdigstilte boliger. 

Med utgangspunkt i et årlig boligbehov nær 5.000 nye boliger, viser våre tall at det nå igangsettes 2000 færre boliger enn boligbehovet.

Boligprodusentenes Forening mener at det haster med å legge til rett for politiske avklaringer om ny boligbygging som kan være tilpasset husholdningens gjennomsnittlige inntektsnivå.  For å oppnå dette i Oslo mener de at man må regulere for det dobbelt av boligbehovet og at hastigheten på planprosesser bør halveres fra dagens nivå.

 - Boligprodusentene må satse enda mer på de kostnadseffektive boligkonseptene, og myndighetene må bidra til at planprosessene effektiviseres gjennom standardisering og digitalisering, sier Jæger i meldingen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår