Planlegger nytt BIOVIT-bygg på Campus ÅS

 
Planlegger nytt BIOVIT-bygg på Campus ÅSSkisseprosjekt: DARK arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) inviterer til konkurranse om samspillskontrakt for utvikling, prosjektering og bygging av nytt kontorbygg for BIOVIT på Campus Ås.

Av Bjørn Laberg

Nytt kontorbygg for Institutt for Plantevitenskap skal samle alle ansatte, som i dag er plassert i ulike bygninger over hele campus. Plasseringen vil være inntil eksisterende bygning for Senter for klimaregulert planteforskning (SKP).

Nybygg vil hovedsakelig inneholde kontorfunksjoner, samt en undervisningslab, med tilhørende møterom og sosiale soner for ansatte og studenter.

Det er foreløpig antatt at prosjektet skal kunne gjennomføres innenfor en entreprisekostnad på 32 millioner kroner eks. mva., hvilket også inkluderer gjennomføring av samspillsfasen (fase 1).

Selv om prosjektet er tenkt gjennomført som en totalentreprise i fase 2, velger oppdragsgiver likevel å forbeholde seg retten til å gjennomføre fase 2 som en ren samspillsentreprise med prinsippet om «åpen bok» og incitamentsavtale.

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Prosjektet skal så langt som mulig oppfylle kravene til BREEAM Excellent, men ikke sertifiseres. Prosjektet skal som minimum oppfylle kravene til BREEAM Very Good.

• Hovedmaterialet er foreslått i tre, med en rytmisk inndeling av fasade for å spille sammen med veksthusene. Overdekte passasjer mellom nybygg og SKP kobles sammen med grid i fasade

• Muligheter for midlertidig tilkobling til eksisterende fjernvarmeinfrastruktur bør vurderes.

• Det skal installeres et behovsstyrt ventilasjonsanlegg med trykkuavhengige DCV (VAV og CAV) spjeld, med tilbakemelding til SD-anlegget av aktuell luftmengde og pådrag.

• Det skal benyttes omrøringsventilasjon. I større rom med god takhøyde som auditorier, forsamlingslokaler, lesesaler, gymnastikksaler og lignende kan fortrengningsventilasjon benyttes.

• Elektroentreprenøren skal montere, tilkoble og kable komponenter levert av automatikk entreprenøren, typisktavler, bryterpanel, CO2-følere, romtemperaturfølere, tilstedeværelsesfølere, KNX/DALI gatewayer etc., tilkoble og kable instrumentering og annet utstyr I tekniske rom.

• Det skal leveres et komplett autonomt lokalt SD- og automatiseringsanlegg bestående av undersentraler, feltutstyr og tavler. Software for lokalt SD-anlegg skal settes opp i foretakets sentrale driftsmiljø. Det forutsettes at hvert enkelt prosjekt medtar nye eller utøker eksisterende lisenser.

Tilbudsfrist: 30. november

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / TendSign / NMBU

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår