Prosjekterer nytt renseanlegg i Fredrikstad

 
Prosjekterer nytt renseanlegg i FredrikstadEksisterende anlegg og planlagte arealer for nytt renseanlegg. Foto: Gustav A Eriksson
Multiconsult skal prosjektere et nytt renseanlegg i Fredrikstad for FREVAR KF. Oppdraget omfatter et forprosjekt for avløpsrenseanlegg for Fredrikstad, eventuelt også med Sarpsborg kommune.

Forprosjektet skal være klart til september 2020 og omfatter flere fagområder, i tillegg til relativ omfattende grunnundersøkelser. FREVAR KF eier og driver kommunens prosessanlegg for avløpsrensing, vannproduksjon, energigjenvinning og avfallshåndtering.

- Dette er et veldig viktig og spennende prosjekt, som vi nå er i oppstartsfasen av. Grunnundersøkelser med både boring og seismikk starter snart, og sammen med vurdering av arealbehov, prosessløsning og kostnader vil dette være sentralt ved plassering av det nye anlegget, sier oppdragsleder Ottar Gundersen i Multiconsult i en pressemelding.

FREVAR og Multiconsult vil sammen finne egnet teknologi som oppfyller kommende miljøkrav, og det er stort fokus på sirkulære økonomiske løsninger for driften av anlegget. Kontrakten med FREVAR KF ble inngått i begynnelsen av mars, med Envidan (underrådgiver) på prosess, og Arkitekt Astrup & Hellern.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår