Signerte nytt oppdrag digitalt

 
Signerte nytt oppdrag digitaltFoto: Ocean Space Centre
Partene er enige i at koronakrisen ikke skal stoppe Ocean Space Centre.

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) har gitt Statsbygg i oppdrag å fortsette planleggingen av prosjektet Ocean Space Centre på Tyholt og på Trondheim biologiske stasjon på Heggdalen. Digitale arbeidsmetoder var i utgangspunktet en forutsetning i oppdraget, men ingen kunne vite hvor betydningsfullt nettopp dette punktet ville bli.

Prosjektet består av spesialiserte laboratorier med særlig høyspesialisert brukerutstyr, kontorbygg og undervisningslokaler for SINTEF og NTNU. Laboratoriene består av våtlaboratorier som havbasseng, sjøgangsbasseng og strømningstank samt tørrlaboratorier som konstruksjons- og motorlaboratorier, totalt ca 44.000kvm.

Holder Norge i gang
Rambøll leverer, sammen med Snøhetta og Norconsult, arkitekt- og ingeniørtjenester til Statsbygg. Medarbeidere fra flere steder i landet bidrar nå digitalt i prosjekteringen under ledelse av Kjersti Skjelle Paulsen fra Statsbyggs kontor i Oslo.

- Jeg vil berømme Statsbygg som har valgt å holde tidsplanen og bruke digitale verktøy for planlegging, romprogrammering og møtegjennomføring for å unngå smitte og reiseaktivitet. Dette er et spennende oppdag for oss både under og etter koronakrisen. Det er også et viktig signal om at vi sammen holder Norge i gang, sier direktør for Bygg i Rambøll, Bjørn Tore Landsem i en pressemelding.

Fortjener stor oppmerksomhet
Snøhetta kommenterer at de er veldig glade for å kunne være med på å utvikle dette prosjektet sammen med Statsbygg og prosjekteringsgruppen. Denne oppgaven gir Norge muligheten til å virkelig ta posisjonen som verdensledende innenfor maritim næring og forskning. Snøhetta mener at Ocean Space Centre fortjener stor oppmerksomhet. God arkitektur skal være med på å løfte prosjektet og gi senteret denne oppmerksomheten.

- Vi er veldig motivert for oppgaven og skal gjøre sitt ytterste for at hjemmekontor, videomøter og utveksling av informasjon over digitale flater vil resultere i et flott anlegg i tråd med Ocean Space Centre sine muligheter og ambisjoner, sier Snøhetta.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår