BD strekker seg etter miljøgevinst

 
BD strekker seg  etter miljøgevinstBildet: Brødrene Dahl er nede i 3 prosent jomfruelige plast i miljøregnskapet. Her demonstrerer produksjonssjef Thomas Bjerkeseter ved Brødrene Dahl Langhus miljøvennlig strekkplast fra sukkerrør.
Brødrene Dahl er nå nede i 3 prosent jomfruelige plast i miljøregnskapet. Grossisten kutter dermed CO2-fotavtrykk med 6,6 prosent.

Brødrene Dahls miljøtiltak gir jevne resultater inkludert kutt i CO2- fotavtrykk fra 12.897 tonn i 2020 til 12.046 tonn i 2021 (6,6 prosent).

Det viser miljøregnskapet for Brødrene Dahl for 2021. Innen 2030 skal virksomheten være karbonnøytral. Den samlede bærekraftstrategien inkluderer bidrag til utvikling av bærekraftige samfunn, reduksjon av utslipp og effektivisering av avfallshåndtering. 

– Vi snur hver eneste stein – og mange samtidig – i arbeidet for å bli karbonnøytrale og redusere miljøfotavtrykket vårt. Mange tiltak handler om å bevege store strukturer i egen og vårt samlede nettverks regi. Miljørapporten dokumenterer at tiltakene virker, sier Dennis Knarvik som leder miljøarbeidet i virksomheten. 

Transportvirksomheten har bidratt godt til redusert CO2-fotavtrykk med en nedgang på 8,9 prosent målt i forhold til totalt salg. Innen 2030 ønsker Brødrene Dahl å ha nullutslipp på sin egen varetransport og sortere 95 prosent av avfallet. Derfor har plast i emballasje stått høyt på dagsorden i 2021 og Knarvik kan fortelle om god uttelling. 

– Andelen emballasje av jomfruelig plast som Brødrene Dahl bruker ved utgående distribusjon er nå nede i tre prosent. Bruk av papp har bidratt til å få andelen plast så godt ned, sier Knarvik.  

Totalforbruket av emballasje var i 2021 på 506 tonn. 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår