David vant mot Goliat i rørfornyingsbransjen

 
David vant mot Goliat i rørfornyingsbransjenBildet: UV-relining er en teknologi som er utviklet for å sikre tryggere og enklere renovering av for eksempel rør for avløp og nedbør. Foto: Peanta Inventions
Det lille rørfornyingsselskapet Peanta Inventions AB som står bak det innovative UV-reliningsproduktet UV-Relining, har akkurat vunnet en treåring patenttvist mot det langt større selskapet Per Aarsleff A/S.

Per Aarsleff A/S er en del av internasjonale Aarsleff Group som har hovedkontor i Danmark. Selskapet må nå betale nesten fem millioner danske kroner i saksomkostninger etter å ha forsøkt stoppe det svenske selskapet Peanta Inventions produkt UV-relining. T

- Dette er et klassisk tilfelle der deres danske motpart forsøker å skremme bort en liten aktør fra et lukrativt marked. Sannsynligvis trodde de deres størrelse og finansielle muskler vil sikre seier. Til sammenligning med Peanta Inventions som består av totalt seks ansatte, derav to er konsulenter, har Per Aarsleff 6000 ansatte og verdier på 12 milliarder dansker kroner, sier Taus Gerner-Rasmussen, salgssjef og partner i Peanta Inventions, i en pressemelding. 

Det hele begynte for drøye tre år siden da Per Aarsleff A/S valgte å saksøke Peanta Inventions AB for patentovertredelse. Men etter at saken flere ganger har blitt prøvd i den svenske Patent- och Marknadsöverdomstolen, er nå saken avgjort en gang for alle til fordel for Peanta Inventions. Dommen kan ikke ankes.

– Det har vært en energi- og tidkrevende prosess. Heldigvis er det ikke alltid spilleren med de største finansielle musklene som stikker av med seieren. Vi er selvsagt glade for beslutningen, slik at vi kan fortsette å konsentrere oss om kundene og videre ekspansjon, sier Taus Gerner-Rasmussen.

Enkelt forklart er UV-relining en teknologi som er utviklet for å sikre tryggere og enklere renovering av for eksempel rør for avløp og nedbør. Det som gjør at UV-relining skiller seg fra vanlig rengjøring er herdeprosessen. Standardrelining bruker en harpiks basert på to komponenter som etter blanding reagerer på hverandre for å starte herdeprosessen. Ved hjelp av UV-relining herdes kun en harpiks takket vært UV-lys med høy intensitet.

– I de siste 15 årene har utbedring av rør blitt et godt alternativ til å bytte ut avløpsrør i plast eller støpejern. Ved å utbedre rørene fra innsiden unngås tidkrevende rivningsarbeid. Ikke minst reduseres perioden uten vann og avløp. Med vår løsning er det reliningsarbeidet enda enklere med tanke på både sikkerhet og effektivitet. Det kan brukes i rør som er mellom 75 og 250 millimeter, forklarer Taus Gerner-Rasmussen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår