Skoleungdom syr smittevernfrakker

 
Skoleungdom syr smittevernfrakkerIllustrasjonsbilde: Getty Images
Apugo AS har engasjert elever fra VG 2 og VG 3 ved tekstillinjen Charlottenlund Videregående Skole i Trondheim til å sy smittevernfrakker.

Apurgo AS går nå ut og tilbyr desinfisering av alle typer bygg – både offentlige bygg og næringseiendommer, samt veiledning og opplæring i smitterenhold av renholdspersonale og egne ansatte.

- I den nåværende situasjonen Norge, og hele verden, befinner seg i, har vi med bakgrunn i vår interne kompetanse, vårt nettverk innenfor biologi og kjemi, samt vårt ambassadørnettverk som består av rørleggere rundt om i landet, sett på hvilke områder vi best kan bidra i for å bekjempe spredningen av korona viruset, sier Lise Marie Nergaard, daglig leder i Apurgo AS, i en pressemelding.

- Utfordringen vi har med dette tiltaket er tilgang på smittevernutstyr for de som skal utføre oppgavene. Det offentlige sliter med å få tak i smittevernfrakker og vi ønsker ikke at vårt bidrag gir ytterligere utfordringer og belastning til en allerede vanskelig situasjon. Vi måtte derfor se på hvordan vi på best mulig måte kunne får produsert denne type frakker uten at det fikk negative ringvirkninger for sykehus o.l. samtidig som det kunne tilføre noe ekstra til denne dugnaden, sier hun.

Prøvefrakker på gang

- Vi kan med stor glede informere om at vi i går formiddag inngikk et samarbeid med Charlottenlund Videregående Skole i Trondheim som har sagt seg villige til å engasjere sine elever fra VG 2 og VG 3 ved tekstillinjen. De jobber i dag på spreng for å få tak i materialer for produksjon av denne type frakker. Dette synes vi er fantastisk bra. Ikke bare skaper dette praktiske oppgaver for elever i yrkesfag som nå må ha undervisning hjemme – det gir også et samfunnsnyttig undervisningsprosjekt for elevene som nå direkte bidrar til dugnaden hjemmefra. Et annet aspekt ved dette prosjektet vi nå gjør er selvfølgelig at vi kan trygge våre ansattes arbeidsplasser samtidig som vi bidrar til at rørbransjen får oppdrag i tiden fremover - noe som igjen kan bidra til å sikre fremtidige lærlingeplasser. De første prøvefrakkene sys i dag og vi forventer at elever er i gang med produksjon allerede i morgen. sier Nergaard.

Tikkende bomber?

- Som en bedrift som i det daglige jobber for å sikre god helse gjennom trygt vann, ønsker Apurgo samtidig å få belyst de utfordringer som vi vil få fremover i forhold til bygg som nå står stengt og sirkulasjon på vann nettet kanskje slås av. Når vann står stille i røranlegg oppstår dannelse av biofilm på innsiden av vannrør og det er i denne Legionella bakterien befinner seg, får gunstige vekstvilkår og formerer seg. Når vannet slås på spres disse via aerosoler(dråpesmitte) fra dusjer, vasker o.l. I bygg som ikke har installert systemer for Legionella sikring, være seg ApurgoM3 System som vi tilbyr eller andre løsninger som ivaretar sikkerheten, vil byggene nå bli stående som tikkende bomber. Dette igjen kan føre til store utbrudd av Legionellose ved oppstart av bygg når den tid kommer. Det er derfor nå særlig viktig for alle som har ansvar for drift av bygg å gjøre nødvendige tiltak som bl.a. rørrens og vannprøver før byggene tas i bruk og at alle kjenner sitt ansvar i forhold til dette, understreker hun.

- Ønsker å rope varsko

Legionella, eller Legionellose, er en bakteriell sykdom som forårsakes av legionellabakterien. Legionellabakterier er vanlig forekommende i naturen og finnes i overflatevann og i jordsmonn. Bakterien overføres ved å puste inn aerosoler fra varmt- eller kaldtvannsystemer.
- Man vet at mange flere blir smittet enn dem som blir ordentlig syke. De som har en sykdom fra før, eldre, de som røyker, er alkoholikere, personer med hjerte- eller lungesykdom eller med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt for å bli hardt angrepet av Legionella. Vi ønsker derfor å rette søkelyset på at den største andelen av risikogruppen for Legionellose er den samme som er i risikogruppen for koronasmitte. Dette er meget bekymringsfullt, og vi ønsker derfor å rope et stort varsko om å allerede nå sette inn tiltak for å forebygge ytterligere belastninger på helsevesenet i perioden under eller etter korona krisen, sier Lise Marie Nergaard, daglig leder i Apurgo AS, avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår