Lydkrav og arbeidsmiljø ivaretas

 
Lydkrav og arbeidsmiljø ivaretasBildet: Takket være kombinasjonen av tre ulike innendørs avløpssystemer, kan man nå møte de tøffe lydkravene,  samtidig som det forbedrer arbeidsmiljøet og sparer både tid og penger
SVERIGE: I Tumba bygger Liljestrand Fastigheter AB for tiden en bygård med cirka 20 leiligheter og to næringslokaler. Til dette prosjektet har de valgt å investere i Wavins Miks & Match.

- Takket være kombinasjonen av tre ulike innendørs avløpssystemer, kan man nå møte de tøffe lydkravene,  samtidig som det forbedrer arbeidsmiljøet og sparer både tid og penger. Liljestrand Fastigheter AB er en virksomhet som bygger og forvalter boliger og næringslokaler. Selskapet tilhører Liljestrandgruppen og forvalter i dag over 700 utleieboliger og mer enn 50 000 kvadratmeter med næringslokaler og samfunnseiendommer i Sverige, skriver Wavin i en pressemelding.

Naturlig isolasjonsevne

I Solbo-området i Tumba bygger Liljestrand Fastigheter nå et nytt moderne leilighetsbygg med ca 20 utleieleiligheter og to næringslokaler. I leilighetsbygget er det valgt å bruke innendørs avløpssystem i plast, hvor valget falt på Miks & Match fra Wavin. Med Miks & Match kombineres systemene Wafix PP, Wavin SiTech + og Wavin AS + til en skreddersydd og kostnadseffektiv løsning som oppfyller lydkravene – noe som gjorde beslutningen enkel for Liljestrand Fastigheter. 

I Sverige har det lenge vært brukt avløpsrør i støpejern innendørs. Dels på grunn av materialets naturlige lydisolasjonsevne, dels fordi det rett og slett er en tradisjon. Men med dette følger konsekvenser, ikke minst for helsen til installatørene. 

– Arbeidsmiljøet blir betydelig forverret ved å jobbe med støpejern. Fremfor alt er det tungt for kroppen da det veier mye mer enn plastrør. Her i den nye eiendommen i Tumba har vi ikke heis, så vi må bære materialet selv. Det hadde aldri fungert med støpejern, men det går så bra og raskere med Wavins produkter. Så du sparer tid og skåner kroppen din med denne løsningen, sier Janne Lintunen, rørlegger i Liljestrand Fastigheter AB,

- Vondt i ørene

– Dessuten er det høy lyd når man kutter endene på et MA-rør, noe som er vondt for ørene i lengden. Plastrør er lettere å jobbe med, de er lettere å holde rene og låter ikke like mye når du kutter dem. Men den absolutt største fordelen er selvsagt at du reduserer risikoen for slitasje, spesielt siden slukene henger i taket og skal holdes oppe samtidig som de monteres. Det er en tøff jobb for rygg og skuldre, men det blir mye lettere med plastrør, sier Lintunen.

Leilighetene består av ulike rom med ulike lydkrav. Ved å velge Miks & Match til den nye bygården i Tumba har Liljestrand Fastigheter derfor kunne spesifisere nøyaktig hvilket produkt som passer til hvert rom – med total systemgaranti.

- I en leilighet gjelder ikke samme lydkrav i alle rom, man har for eksempel mye strengere lydkrav på soverom, enn man har i stuen eller gangen. Med Miks & Match kan du derfor velge materialet etter behov og krav, samtidig som du får total systemgaranti. Det er dermed en trygghet om at vi har tre ulike produkter som kan blandes, men at vi står for garantien. Så med Miks & Match får du en lønnsom løsning med mindre klimapåvirkning, som fortsatt oppfyller lydkravene til hvert enkelt rom, sier Christer Flagstad, selger i Wavin, avslutningsvis i pressemeldingen.

- Med Miks & Match får du en lønnsom løsning med mindre klimapåvirkning, som fortsatt oppfyller lydkravene til hvert enkelt rom, sier Christer Flagstad, selger i Wavin,

Bildet: I Tumba bygger Liljestrand Fastigheter AB for tiden en bygård med cirka 20 leiligheter og to næringslokaler. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår