LG og OsloMet samarbeider om å utvikle varmepumper

 
LG og OsloMet samarbeider om å utvikle varmepumperBildet: Etter signeringen av avtalen, med framstående representanter fra LG og OsloMet til stede.
OsloMet inngår samarbeid med storselskapet LG Electronics om å utvikle varmepumper for svært kaldt klima.

LG har funnet ut at Norge kan egne seg godt for utprøving av slike varmepumper, og har fått både OsloMet og NTNU på laget. 

Med er også University of Naples Federico II i Italia, som også forsker på oppvarming, ventilasjon og aircondition (HVAC) i kaldt klima.

Samarbeid med andre aktører

Avtalen med OsloMet ble signert 18. juni i Pilestredet 35. I en pressemelding framhever LG at dette utviklingsarbeidet er svært aktuelt: 

I løpet av vinteren 2024 opplevde Nord-Europa rekordkaldt vær, med temperaturer som falt under minus 40 grader Celsius enkelte steder. På disse stedene er det utfordrende å oppnå høy varmeeffektivitet med varmepumper på grunn av vanskeligheter med å komprimere kjølemedier ved lavere trykk. For å løse dette, ville LG etablere et samarbeid med andre aktører for å utvikle varmepumper som leverer varmeytelse på toppnivå selv under ekstremt kalde forhold.

Videre ønsker selskapet å forbedre sine kjerneteknologier for å lede den globale elektrifiseringsinnsatsen og utvide tilgjengeligheten av supplerende oppvarming i Europa.

Bærekraftig utvikling

Samarbeidet med OsloMet vil først og fremst involvere Institutt for bygg- og energiteknikk (BE) på OsloMet.

– Dette samarbeidet er i tråd med instituttets forsknings- og undervisningsmål, samt Norges ambisiøse mål for bærekraftig utvikling, sier instituttleder Yonas Zewdu Ayele.

– Vi ønsker å være ledende i forskning på effektive og rene energiløsninger. Samarbeidet mellom instituttet på OsloMet og LG Electronics markerer et betydelig framskritt i dette arbeidet. Sammen etablerer vi et partnerskap som kan gjøre betydelige framskritt innen forskning på kaldt klima, varmepumper og kjøleteknologi. 

– Dette initiativet vil ikke bare komme instituttet, OsloMet og LG Electronics til gode, men også bidra til Norges vei mot en mer bærekraftig framtid, sier Ayele.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår