Søker totalentreprenør på ventilasjonsprosjekt

 
Søker totalentreprenør på ventilasjonsprosjektIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Skien kommune utlyser totalentreprise på oppgradering av ventilasjonsaggregater ved svømmehallen i Skien Fritidspark.

Av Bjørn Laberg

Det skal leveres komplette, funksjonsdyktige anlegg inklusive prosjektering for følgende VVS-tekniske anlegg:

• Oppgradering av eksiterende luftbehandlingsanlegg svømmehall og terapibad.

• Varmepumpe og Kuldeinstallasjoner internt i ventilasjonsaggregatene

Tilbudet skal klart beskrive de foreslåtte tekniske systemløsninger. Installasjonene dimensjoneres ut fra byggets behov og etterfølgende kravspesifikasjon. Klima- og komfortkrav skal oppfylles ved en samordnet prosjektering og utførelse av de ulike tekniske anlegg, samt byggets konstruktive og arkitektoniske utforming. 

Om svømmehallen:

• Skien Fritidspark åpnet juni 2008, anlegget er en multihall som omfatter idrettshall, flerbrukshall, svømmehall og ligger tilknyttet Hjalmar Johansen VGS. 

• Svømmehallen er utformet som et aktivitetsbad med flere forskjellige typer bassenger. Her finnes det 25m idrettsbasseng og stupebasseng for trening. 

• Det er bølge-, barn-, varmtvann- og terapibasseng sammen med strømkanal og boblebad til fritid og velvære. De forskjellige bassengene varierer i størrelser og vanntemperaturer. 

Om prosjektet:

• Teknisk ventilasjon for svømmehallen har behov for oppgradering. Dagens ventilasjonsaggregater bærer preg av tidens tann, og miljøet de står og jobber i. Det er 4 stk. avfuktningsaggregater fra leverandøren Menerga som betjener svømmehallene. 

• Alle aggregatene er fra badet var nytt i 2008. Disse er plassert i felles tekniskrom i kjeller under svømmehallen. Denne plasseringen gjør ut/inn transport utfordrende, da de største aggregatene er her luftmengde på L=36 000m3/h.

• Hallen er delt opp luftteknisk i to soner. Hovedhallen har opprinnelig Lt = 108 000m3/h og terapibassenget har Lt =19 000m3/h. Det er gjort tiltak for å bedre driftsøkonomien, luftmengden i hovedhallen er redusert igjennom årene. Hovedhallen pr. i dag har ca. Lt = 90 000m3/h.

• Ved gjennomgang av servicerapporter fra 2021 til 2023, virker det som aggregatene til hovedhallen går slik de er tiltenkt. Men aggregatet for terapidelen går uten varmepumpe pga. avdekket lekkasje i bassengvannskondensator.

Arbeidet gjennomføres som en totalentreprise NS 8407. Arbeidene kan starte så fort som mulig etter kontraktsinngåelse. Badeanlegget skal være i full drift under rehabiliteringsperioden.

Oppdragsgiver: Skien kommune
Tilbudsfrist: 21. februar 2024

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår