- Vi ligger an til å bli digitalt frakjørt

 
- Vi ligger an til å bli digitalt frakjørtBildet: Trond Markussen, president i NITO. Foto: NITO / Bjarne Krogstad
I en ny medlemsundersøkelse fra NITO sier åtte av ti at de ikke har fått opplæring eller informasjon om kunstig intelligens i sin virksomhet. - Dystre tall, sier Trond Markussen, president i NITO.

– Dette er faretruende tall for norsk næringsliv og de ansatte. Vi må sikre at KI tas i bruk og at de ansatte får opplæring og informasjon. Det digitale klasseskillet blir større og større for hver dag som går og norske bedrifter risikerer å tape både oppdrag, ansatte og markedsandeler hvis vi ikke sammen tar et tak, sier Markussen.

Digitalt frakjørt

– Norske virksomheter ligger allerede an til å bli digitalt frakjørt på grunn av kompetansekrisen vi står overfor. Disse tallene gjør meg dessverre enda mer bekymret, sier Markussen.

– Som Norges største fagforening for ingeniører og teknologer skal vi ta ansvar og sikre at virksomhetene setter i gang med KI og god informasjonsflyt. I tillegg trenger vi et felles krafttak med NHO og politikerne om et digitalt kompetanseløft, sier Markussen.

NITO mener flere virksomheter bør ta i bruk nye teknologiske løsninger 

– Mange virksomheter der ute må se mulighetene som er her og som vil komme framover. Dette vil påvirke både små og store bedrifter og deres ansatte, sier Markussen.

– Ny teknologi vil skape nye arbeidsplasser og industrier. Vi må sørge for at disse havner i Norge, sier Markussen.

Om undersøkelsen

I undersøkelsen fra NITO har et representativt utvalg på 959 yrkesaktive medlemmer svart.

80,2 % sier de ikke har fått noe opplæring eller informasjon om kunstig intelligens eller hvordan dette eventuelt vil påvirke de som ansatte.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår