VVS Norge inngår partnerskap med rådgivende ingeniører

 
VVS Norge inngår partnerskap med rådgivende ingeniører(Vidar Skoglund og Ketil Jørgensen. Foto: VVS Norge)
For å møte medlemsbedriftenes økende behov for tekniske tjenester innenfor områder som prosjektering og energirådgivning, inngår VVS Norge et partnerskap med ingeniørfirmaet DHJ. (Dagfinn H. Jørgensen AS)

- VVS-bransjen blir stadig mer kompleks, og kravene til både planlegging og utførelse øker på mange områder. De av våre medlemsbedrifter i Comfort og Bademiljø som ofte er involvert i store og komplekse prosjekter landet rundt, melder om et økende behov for bistand på tekniske rådgivertjenester som eksempelvis BIM-prosjektering og tekniske beregninger. Dette behovet er vi opptatt av å levere på, sier Vidar Skoglund i en pressemelding, driftsdirektør i VVS Norge.

Etter å ha vurdert ulike alternativer og samarbeidspartnere i tett dialog med styret i VVS Norge, falt valget ned på DHJ (Dagfinn H. Jørgensen AS), som er et rådgivende ingeniørfirma innen VVS-faget. Firmaet ble etablert i 1981 og eies og drives av Ketil Jørgensen fra hovedkontoret på Lysaker. Den strukturelle løsningen på partnerskapet blir at VVS Norge kjøper 34 prosent av aksjene i DHJ, og der oppgjøret skjer delvis i VVS Norge-aksjer.

- Vi er veldig fornøyde med å finne en partner som har totalkompetanse innenfor VVS-området, samt inneklima og energiforvaltning. Partnerskapet og eierformen sikrer at vi har felles intensjon og målsetting om å levere en løsning som skaper merverdi for våre medlemsbedrifter, sier Skoglund.

Da omfanget ble undersøkt i 2019, svarte seks av ti medlemsbedrifter i VVS Norge at de kjøper tekniske tjenester eksternt, og dette beløper seg til 55-60 millioner kroner årlig. 

- Mange av våre medlemsbedrifter har etterspurt nettopp et slikt konkurransedyktig tilbud internt i kjeden. Det vil gjøre oss bedre og mer lønnsomme.

Foruten kompetansen fra VVS-området, har DHJ bred kompetanse innen ventilasjonssystemer, automatikkanlegg, miljøanalyse og VA. Eksempelvis prosjektering og oppfølging av offentlige renseanlegg, spillvannsanlegg og VA rammeplaner. I tillegg har de erfaring fra ulike deler av verdikjeden i et prosjekt, og fra oppdrag i privat og offentlig sektor for både små og store byggherrer. DHJ har tiltaksklasse 3 innenfor de fleste områder som er aktuelle for medlemmene i Comfort og Bademiljø. 

- Vi har gjennom mange år bygget opp en betydelig kompetanse og erfaring innenfor VVS-bransjen. I partnerskapet med VVS Norge blir det spennende å arbeide med å knytte prosjekterende og utførende nærmere hverandre. Blant annet knyttet til valg av tekniske løsninger som sikrer et best mulig sluttprodukt for kunden. Målet er å bidra til at medlemsbedriftene skal bygge mer energivennlig, mer effektivt og mer lønnsomt. Vi skal også jobbe med å sikre et kompetanseløft innen digitalisering og BIM som sikrer at medlemsbedriftene i VVS Norge ligger i forkant av utviklingen, sier Ketil Jørgensen, daglig leder i DHJ.

DHJ skal fortsette å drive kommersielt og vil som før tilby sine tjenester til hele markedet, men vil gradvis øke kapasiteten inn mot VVS-bransjen etter hvert som behovet øker. DHJ har i 2020 hatt en betydelig økning av antall ansatte og er rustet for å imøtekomme etterspørselen blant medlemsbedriftene og markedet.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår