Anders Nohre-Walldén går til Marstrand

 
Anders Nohre-Walldén går til MarstrandBildet: Anders Nohre-Walldén
Virksomheter må gå fra å vite hva bærekraft er, til hvordan de kan bli mer bærekraftig. Med Anders Nohre-Walldén styrker Marstrand seg på dette kompetansefeltet.

Nå skal Marstrand utvikle tjenester med mål om å bidra til at virksomheter skal få til denne endringen; Å hjelpe flere å gå fra ord til handling.

- Bærekraft må bli et premiss

I 13 år har Nohre-Walldén jobbet med blant annet å forme bygg- og anleggsbransjens ledende sertifiseringsverktøy og bidratt til at bransjen har flyttet seg langt. Å få til en nødvendig endring forutsetter en kobling mellom det vi sier, og det vi faktisk gjør. Nohre-Walldén har en klar oppfatning av hva som må til for å gå fra ord til handling.

- Bærekraft må bli et premiss på lik linje med økonomi. Det er mulig, men da må virksomhetene endre seg. Nøkkelen til endring er samspill og ledelse. Vi må bruke kunnskapen vi har med strategi, og sammen legge grunnlaget for at virksomhetsledere og prosjekter blir trygge på at verdiskapning og bærekraft kan kombineres enda bedre, sier Nohre-Walldén.

Som et eksempel kan 20 % kutt i klimagasser oppnås uten ekstra kostnader i prosjekter, noe altfor få prosjekter leverer på.

Sentral rolle

- Det er pussig synes jeg. Når vi vet at vi skal opp til 50 % + utslippskutt som normalen, sikre biologisk mangfold og beskytte bygg og anlegg mot klimaendringer, er det på tide at flere tar grep. Jeg mener dette handler like mye om folk og samspill som teknikk og produkter fortsetter Nohre-Walldén.

Anders Nohre-Walldén har hatt en sentral rolle i utviklingen av sertifiseringsordninger i BREEAM-familien (NOR, BREEAM Infrastructure, BiU og BREEAM Communities), en rekke veiledere og kurs, og sist, men ikke minst i utviklingen av Grønn Byggallianse.

LES OGSÅ: Miljøsertifiserte bygg gir bedre økonomiske betingelser

- Med Anders sin innsats i å forme og utvikle produkter og selskapet, har han satt dype spor. Det er trist at han forlater oss, men samtidig ønsker vi ham lykke til i ny jobb og håper å samarbeide med ham når anledningen byr seg, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev.

Utfordre, gi råd og støtte

Marstrand har erfart at samspill som gjennomføringsmodell er et godt verktøy for den endringen som kommer med bærekraft som et premiss.
- Når vi får lov til å jobbe med samspill og mennesker, ser vi at det skaper engasjement og motivasjon for endring. Med Anders på laget skal vi utfordre, gi råd og støtte våre kunder enda mer, sier Morten Aagaard, leder for Virksomhetsutvikling i Marstrand

- Det er koblingen mellom jus, samspill og virksomhetsutvikling som er med å definere hva og hvordan bærekraft skal være for en virksomhet og det er denne kombinasjonen av kunnskap som gjør at jeg har lyst til å jobbe i Marstrand, forteller Nohre-Walldén.

- Marstrand ønsker å jobbe med de virksomhetene som er nysgjerrige og ønsker å lære mer for å ta grep. Vi har ikke alle svarene, men vi vil jobbe sammen med våre kunder for å finne konkrete løsninger slik at bærekraft kan bli mer naturlig og flere kan gå fra ord til handling – det er de begge enige om.

Anders Nohre-Walldén tiltrer i stillingen som Director Sustainability 1.august 2023

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår