NESO tilbyr gratis opplæring av hjelpearbeidere i Nordland

 
NESO tilbyr gratis opplæring av hjelpearbeidere i NordlandBildet: I NESO ser man frem til å starte arbeidet med den nye hjelpearbeiderutdanningen. Fra venstre: Henning Tennes, Simen Ryer, Jack Johnsen og Remi Hanssen. Foto: Kjell Ove Storvik
NESO skal gjennom et ti ukers langt opplæringsprogram gi opplæring og kvalifisere inntil 15 personer fra Nordland til å arbeide på byggeplass.

– Det er alltid spennende med «nybrottsarbeid». Så vidt vi vet har et slikt prosjekt aldri vært gjennomført før. Gjennom denne prosessen får NESO sammen med NAV Nordland mulighet til å være med å løse et viktig samfunnsoppdrag på en litt annen måte enn det vi er vant med, sier seniorrådgiver i NESO Remi Hanssen.

Nylig vant NESO anbudet fra NAV, og nå er arbeidet med å komme i kontakt med både spennende kandidater og gode praksisbedrifter i gang. Opplæringen skal ikke gi kostander hverken for praksisbedriftene eller deltakere. Etter endt praksis kan bedriften gi tilbud om ansettelse til deltakerne. Opplæringen vil gjennomføres samlingsbasert, og i bedriften kandidaten skal ha praksis i. 

– NESO har lang og solid erfaring innen samlingsbasert opplæring. Denne erfaringen blir svært god å ha hvis vi skal klare å lykkes med deltakerne. For la det være klart - målet er faste ansettelser ute hos våre medlemmer etter endt kursperiode, fastslår Hanssen. 

Flere ut i jobb

NAV Nordland mener samarbeid med næringslivet er en viktig nøkkel for å få flere inn i opplæring og ut i jobb.  

– Vi ønsker å sette i gang et hjelpearbeiderkurs hvor målet er å bidra til at deltakerne får jobb i en bransje som har et stort behov for arbeidskraft. Vi håper også at kurset kan være en inngang til videre kvalifiseringsløp, til eksempelvis fagbrev innen bygg- og anleggsbransjen. Dette fordi vi ser at kvalifisering og formell kompetanse er viktig for en stabil tilknytning til arbeidslivet, sier Christin Kristiansen og Turid Bakkerud, som er opplæringskoordinatorer ved NAV Nordland.

– Vi gleder oss til å samarbeide med NESO. Vi tror at deres erfaring, kompetanse og nettverk av bedrifter gir innbyggere i hele fylket en unik mulighet i en spennende bransje, legger de til. 

Stort behov

Behovet for arbeidskraft i bygg- og anleggsbransjen er stort. 

– Framskrivingen fremover i tid forteller oss at underdekning blir et stikkord i uoverskuelig fremtid. Nå får vi i alle fall en mulighet til å teste ut om dette kan være en måte å få arbeidssøkere inn i bransjen vår på. Selv om det foreløpig er snakk om noen få, er det en veldig positiv start, sier Hanssen.

Den teoretiske delen av opplæringen vil inneholde nødvendige kurs, samt bransjespesifikk undervisning. Dette vil skje i Svolvær hvor tilreisende deltakere vil bli innlosjert på hotell. Den praktiske delen av opplæringen blir gjennomført hos en byggentreprenør på- eller nær hjemplassen til deltakerne. 

Egen koordinator i prosjektet

– NESO har ansvaret for å skaffe praksisplassene. Her vil kandidaten få en egen fadder å forholde seg til. Fadder skal ha det daglige ansvaret for opplæringen i bedriften. NESO har egen koordinator i prosjektet som hele tiden vil ha oversikt over hvordan oppfølgingen i praksis går. NAV dekker kandidatenes kostnader gjennom hele kursperioden, forklarer Hanssen, som oppfordrer de både aktuelle kandidater og praksisbedrifter til å melde seg. 

Målet for oppstart på utdanningstilbudet er satt til i midten av september.

– Vi håper selvsagt at dette utdanningsløpet vil være interessant både for mange potensielle arbeidstakere og arbeidsgivere, sier Hanssen. 

Om NESO:

• Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon SA (NESO) er den største organisasjonen for byggebransjen i Nord-Norge og Trønderlag og den største frittstående næringslivsorganisasjonen i landsdelen.

• NESO har 138 eiere/medlemsbedrifter fra hele landsdelen og Trøndelag.

• Administrasjonssted er Svolvær i Lofoten, hvor NESOs 18 medarbeidere er lokalisert.

• En av NESOs viktigste oppgaver er å bygge kompetanse for entreprenørene i NESOs nedslagsfelt, og bidra til rekruttering til bygg- og anleggsbransjen. NESO tilbyr en rekke kurs og utdanningstilbud, og gjennom årene har hatt over 15.000 deltakere på kurs og opplæringsprogrammer. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår