Kårer Schneider Electric til verdens mest bærekraftige selskap

 
Kårer Schneider Electric til verdens mest bærekraftige selskapBildet: Alexandre Vermot, leder for den norske forretningen i Schneider Electric, foran Nasjonalmuseet i Oslo. Det ikoniske bygget er ett av selskapets mest energieffektive referanseprosjekter.
Et omfattende metodearbeid utført av Time og Statista, har gjennomgått 5000 selskapers bærekraftarbeid med lupe. På toppen av listen står Schneider Electric.

Schneider Electric, den ledende aktøren innen digitalisering av energistyring og automasjon, topper listen over «Verdens mest bærekraftige selskaper i 2024». Bak kåringen står Time Magazine og Statista. Anerkjennelsen reflekterer Schneider Electric sine ambisiøse mål om å redusere egne utslipp, men også selskapets innsats for å hjelpe kunder å bli mer energieffektive og kutte utslipp.

Schneider bidrar til energi- og ressurseffektivisering i bygg, industri, infrastruktur og datasentre ved hjelp av digitale løsninger for energistyring og automatisering. I Norge står Schneider Electric blant annet bak energidistribusjonssystemene på Nasjonalmuseet i Oslo, Via Vika, Drammen sykehus og Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo.

Fra 5000 selskaper til ett

Time og Statista har brukt en transparent, flertrinns metodikk for å identifisere verdens mest bærekraftige selskaper i 2024. Prosessen startet med en liste på over 5000 av verdens største og mest innflytelsesrike selskaper. Etter å ha ekskludert næringer som ikke er bærekraftige, ble de resterende selskapene vurdert på faktorer som eksterne bærekraftsvurderinger og -forpliktelser, selskapets praksis for rapportering og indikatorer som berører miljø og sosiale forhold.

Prosessen resulterte i en rangering av 500 selskaper fra over 30 land. Både Time og Statista trakk frem Schneider Electric sin teknologiekspertise og Schneider Sustainability Impact (SSI)-program som viktige faktorer. SSI-programmet måler og driver selskapets fremgang mot globale bærekraftsmål i perioden 2021-2025, og bidrar til seks langsiktige forpliktelser som dekker alle ESG-dimensjonene.

Reduserer utslipp hos kunder

Selskapet har også hjulpet kundene sine med å redusere karbonutslippene: Hele 553 millioner tonn CO2 er kuttet siden 2018 på kundesiden. Selskapet har også gjort store fremskritt i å transformere sin egen leverandørkjede.

CO2-utslippene fra Schneider Electric sine 1000 største leverandører har falt med 27 prosent siden programmet startet – og 21 prosent av selskapets viktigste leverandører oppfyller Schneider Electric sine arbeidsstandarder.

– Vi er stolte over å bli anerkjent som verdens mest bærekraftige selskap. Dette er et bevis på vårt engasjement for bærekraft, som er en integrert del av alt vi gjør. Vi tar hensyn til miljø, samfunn og gode styringsprinsipper for våre beslutninger og daglige drift. Derfor jobber vi hardt for å få enda større fortgang i våre bærekraftsmål, og sikre at alle påvirker på en positiv og varig måte, sier Peter Herweck, administrerende direktør i Schneider Electric.

– Det verden trenger nå

Leder for den norske forretningen i Schneider Electric, Alexandre Vermot, sier at resultatet kommer som følge av mange års arbeid.
– Vi er et industrielt techselskap som har jobbet med bærekraft i snart 20 år og står bra posisjonert i møte med de store megatrendene. Vårt motto er å gjøre mer med lavere bruk av naturressurser. Det er nettopp det verden trenger nå, og vi er glade for at innsatsen vi har lagt ned anerkjennes.
Nylig ble Schneider Electric også inkludert i Dow Jones Sustainability World Index for 13. år på rad, rangert som best i sin bransje. I Schneider Electric er bærekraft en integrert del av strategien, og dette gjenspeiles i selskapets ambisiøse ESG-arbeid.

– Vi har blitt anerkjent som ett av verdens mest bærekraftige selskaper flere år på rad, i ulike kåringer. Vi jobber med vitenskapsbaserte mål, og har forpliktet oss til å levere innenfor alle scopene, forteller Vermot.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår