Oslobygg tilbyr samspillsentreprise i skoleprosjekt

 
Oslobygg tilbyr samspillsentreprise i skoleprosjektIllustrasjon: Arkitektkontoret GASA as
AKTUELLE PROSJEKTER: Oslo kommune v/ Oslobygg KF inviterer til åpen anbudskonkurranse i forbindelse med anskaffelse av samspillsentreprise Ellingsrud skole – rehabilitering og nybygg.

Av Bjørn Laberg

Ellingsrud skole er en ungdomsskole med 4 paralleller, beliggende rett ved Ellingsrud senter og t-banestasjon. 

Gjennom prosjektet skal skolen utvides med én klasserekke. Eksisterende bygg skal totalrehabiliteres, og det bygges et nybygg, påbygg og et mindre tilbygg. Prosjektet har i hovedsak ordinære rammebetingelser. Eksisterende bygg er vernet, og bygget er oppført på Byantikvarens gule liste. Dette fordrer løpende dialog og samarbeid med Byantikvaren (BYA).

Litt fra VVS-delen av prosjektet:

• Ellingsrud skole skal bygges med system for vannbåren varme. Termisk energiforsyning til Ellingsrud skole skal baseres på væske/vann varmepumpe som grunnlast og el-kjel som spiss- og reservelast. For elektrisk energiforsyning skal det installeres solceller som supplement for strøm fra nettet.

• Det etableres nytt innlegg for forbruksvann og sprinkler. Vanninnlegg skal utformes i samsvar med Oslo kommune, Vann- og Avløpsetatens regelverk samt NS-EN 12845. Eksisterende stikkledning for vann plugges. Spillvann etableres med nytt uttak ut av bygget ved pumping. Det etableres en trykkutjevningskum med selvfall videre til offentlig avløpsnett. Eksisterende spillvannsuttrekk rehabiliteres og beholdes.

• Komplett nytt vannbasert oppvarmingsanlegg basert på geovarmepumper med propan som kuldemedie. I tillegg til rom- , tappevann- og ventilasjonsvarme, skal det leveres snøsmelteanlegg/gatevarme i området mellom bygg A og B samt i ballbingen.

• Kald side til varmepumpesystemet skal kunne benyttes for å produsere isvann. Varmepumpe skal kunne settes i kjølemaskindrift når frikjøling fra energibrønner ikke klarer å levere tilstrekkelig effekt for å tilfredsstille temperaturkravene for isvannssystemet. Hoved-IKT skal i tillegg til isvannskjøling ha nødkjøling med DX-unit.

• Det skal etableres komplette nye luftbehandlingssystemer for hele skolen.  Det skal i tillegg leveres ny krigsventilasjon til de tre tilfluktsrommene. Komfortkjølekurser skal tilkobles isvannsnett. Komforkjølekurser skal dekke ventilasjonskjøling, og kjøling til rom med kjølebehov, dersom ventilasjonskjøling ikke er tilstrekkelig for å klare inneklimakravene.

Oppdragsgiver: Oslobygg KF
Tilbudsfrist: 30. august 2024
Verdi: 700 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle bygge- og anleggsprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår