– Vi skal være innovative og frempå - og litt rebell

 
– Vi skal være innovative og frempå - og litt rebellBildet: Fra venstre: Leif Erik Haaland , Tor Strand Jacobsen, Helene Haugen og Niels Sydtveit
Tapwell holder gjerne på "rebell-stempelet" sitt, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-databasen gir de seg selv ingen slingringsmonn.

Tapwell har etablert seg med et imponerende kontorlokale og et 3000 kvm stort lager med over 6000 varenumre. Med en høy omsetningsrate sikrer de at lagerbeholdningen fornyes flere ganger i året. Også når det kommer til håndtering av digitale produkt- og miljødata ønsker de å ta en sterk posisjon.

Rebelsk arbeidskultur

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Hemmeligheten til at Tapwell lykkes på flere fronter ligger i bedriftskulturen og de ansatte mener Niels Sydtveit, administrerende direktør, Tapwell.

– Vi har en blanding av mennesker som kjenner bransjen godt og de som kommer inn som nye og tilfører oss nye impulser, tanker og ideer. Det har vært helt bevisst og en klar fordel. Det er også et veldig godt samhold her, der alle er like viktige enten du jobber på lager eller kontor, understreker Sydtveit.

– Selv om vi er markedsledende, er rebell en del av identiteten vi ønsker å beholde. Ved å Vi har derfor veldig korte veier fra idé til at vi tør å teste den ut. Vi tør å utfordre og er gode på å iverksette, understreker Helene Haugen, key account manager og bærekraftsansvarlig.

– Vi skal være innovative og frempå, vi skal skjønne markedet først, supplerer Leif Erik Haaland, markedssjef i Tapwell.

Fordel med ett sted

Alle tre er enige om at en felles database er veien å gå. Dette betyr at Tapwell kan henvise alle sine kunder til NOBB, uavhengig hvem de er og hvilket behov de har for å hente ut produktdata.

– Ved å holde alle produktdataene i NOBB oppdatert sparer oss for en masse henvendelser. Kunden vet at de alltid finner all den informasjonen de trenger og behøver ikke lete andre steder. Dessuten kan vi oppdatere kun ett sted, det sparer oss for tid og mye brannslokningsarbeid, understreker Leif Erik.

– Det gjør det enkelt å forsvare ressursbruken vi legger inn i dette nå. For vi regner med at vi får igjen for dette senere, når vi ikke får den telefonen klokken ni på kvelden, samtykker Helene.

– Arbeidet med datakvaliteten har en kostnad i både tid og penger. Men fordi systemet er enklere, så er det også lettere å oppdatere og vedlikeholde. Kravene til dokumentasjon er også blitt mye strengere. Så det å kunne presentere dem på en seriøs måte, synes vi er viktig, sier Niels.

Et hestehode foran

– Dataoverføringen av NRF-basen gikk veldig greit, og det meste har gått fint egentlig. Utfordringene vi støtte på, var veldig enkle å rette. Vi er fornøyde med NOBB og at bransjen nå enes om man skal bruke kun ett system, sier Leif-Erik.
– Og jo flere som benytter seg av og vedlikeholder NOBB-databasen, desto bedre blir plattformen, kommenterer Helene.

– Dere ligger uten tvil et hestehode foran når det kommer til å få verifisert og rettet data, roser Trond Strand Jacobsen, markedssjef for VAVVS i Byggtjeneste.

– Vår styrke ligger i å integrere og styre hele produktreisen selv, fra import til distribusjon, og vårt fokus på digitale løsninger har hjulpet oss å oppnå stålkontroll over produktinformasjonen vi tilbyr markedet, avslutter Niels Sydtveit.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår