Nå er VVS Norge miljøfyrtårn

 
Nå er VVS Norge miljøfyrtårnBildet: Hanne Skjemstad, verneombud i VVS Norge (t.v.) og Lyna Tran, direktør for strategi og forretningsutvikling
De siste månedene har det blitt lagt ned en solid innsats for å sertifisere VVS Norge som miljøfyrtårn. Sist uke ble arbeidet premiert med en formell overrekkelse av diplom i Oslo rådhus.

Nå ser rørleggerkjeden fram til å bistå sine medlemmer ytterligere på bærekraft.
 
VVS Norge har jobbet strategisk med bærekraft de siste årene. En sentral milepæl i dette arbeidet har vært å bli sertifisert som miljøfyrtårn. Etter å ha blitt sertifisert som miljøfyrtårn tilbake i oktober, er VVS Norge blant de ti tusen første virksomhetene i Norge med en slik sertifisering. Denne typen miljøkrav vil i økende grad bli etterspurt av kunder, leverandører og samarbeidspartnere.
 
– Det har vært en spennende og lærerik prosess som hele organisasjonen har tatt del i. VVS Norge skal tørre å tenke stort innen bærekraft, men samtidig skal vi feire de milepælene vi stadig krysser av. Å bli sertifisert som miljøfyrtårn er et viktig steg på veien mot en mer bærekraftig bransje, sier Lyna Tran, direktør for strategi og forretningsutvikling, samt miljøfyrtårnansvarlig, i VVS Norge, før hun fortsetter:

– Fokuset fremover er å bistå medlemmer med bærekraftsarbeidet. Hanne Skjemstad er en av nøkkelpersonene i VVS Norge som er med i VVS Norge sitt arbeid på denne fronten. Hun jobber også med EMV-satsningen til selskapet. 
 
VVS Norge teller nå totalt 218 medlemmer i sine ulike kjedekonsepter. Som kjede har VVS Norge valgt å prioritere syv av FNs 17 bærekraftsmål, deriblant å bidra til rent vann og sanitærforhold. 
 
– Den største forskjellen innen bærekraft gjør vi gjennom våre medlemmer og samarbeidspartnere. Flere av våre medlemsbedrifter er allerede sertifiserte og gjør et fantastisk stykke arbeid innen bærekraft. Eksempelvis har vi jo Haaland VVS i Mo som selger overskuddsenergien til bygget sitt til lokal kraftindustri, og Comfort Gran som har jobbet med flere Breeam-prosjekter, forteller Tran.
 
Ifølge en kartlegging fra forskningsprosjektet Grønn VVS står VVS for 20 prosent av det totale klimagassutslippet i nye bygg i dag. Bransjen har derfor gode muligheter for å utgjøre en reell forskjell når det kommer til bærekraft.
 
– Bransjen har fortsatt en vei å gå, men det gjøres samtidig mye godt arbeid der ute. Vi i VVS Norge skal ligge i front når det kommer til bærekraft slik at vi blir den foretrukne partneren innen VVS. På denne måten sørger vi også for at våre medlemsbedrifter er godt forberede til å gripe mulighetene som det grønne skiftet innebærer, avslutter Tran.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår