Rehabiliterer Bjørgvin fengsel

 
Rehabiliterer Bjørgvin fengselBildet: Bjørvin fengsel, hvor bygg D, som nå skal rehabiliteres, ligger helt til høyre i bildet. Foto: Statsbygg
AKTUELLE PROSJEKTER: Statsbygg søker generalentreprenør for rehabiliteringsprosjekt ved Bjørgvin fengsel.

Av Bjørn Laberg

Prosjektet omfatter innvendig rehabilitering av bygg D, med oppgradering av gulv, vegger, himling, rehabilitering og ombygging av toaletter, rehabilitering av sanitæranlegg, utvidelse og etablering av ventilasjon. Bygg D er et bygg over to plan pluss kjeller og loft. Grunnflaten utgjør ca. 750 kvm. Bygget er aktivitetsbygg, og inneholder funksjoner som kaffebrenneri, keramikkrom, helseavdeling, undervisningsfunksjoner, bibliotek, kulturrom, NAV-kontor, psykolog-kontor, samt en administrasjonsdel.

Prosjektet innebærer også etablering av ny energiforsyning og UU-tilpasning av plan 1. Helseavdelingen i plan 1 i bygget er tidligere rehabilitert og det er installert ventilasjon. Ventilasjonsaggregatet er tilrettelagt for utvidelse for resten av plan 1. Helseavdelingen er ikke en del av dette prosjektet.

Bjørgvin fengsel er et fengsel med lavt sikkerhetsnivå som ligger på Breistein i Åsane i Bergen kommune. Bjørgvin fengsel har 90 plasser for menn i tillegg til en egen ungdomsavdeling hvor innsatte av begge kjønn mellom 15 og 18 år soner. Ungdomsavdelingen ble ferdigstilt i 2015 etter en ombygging av eksisterende arealer. Ungdomsenheten har 4 plasser med et sikkerhetsnivå som tilpasses de innsatte. Ungdomsenheten er avgrenset fra resten av fengselet med et avvisningsgjerde. 

Bjørgvin fengsel består i dag av 6 bygninger: 

• Bygg K inneholder beboelsesrom for 40 innsatte, samt kjøkken, hovedvakt, Stifinner.  
• Bygg L inneholder beboelsesrom for 50 innsatte, samt to verksteder og treningsrom. 
• Bygg D inneholder administrasjon, skole, helse, bibliotek, Nav og aktivisering. 
• Bygg E inneholder ungdomsfengsel med plass til 4 ungdommer, skolerom, administrasjon,               møterom og treningsrom. 
• Avrusningsenhet
• Besøksavdeling og skolekjøkken for innsatte.

Tiltakshaver: Statsbygg
Tilbudsfrist: 27. januar 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår