- Oppkjøpene er i tråd med vekststrategien

 
- Oppkjøpene er i tråd med vekststrategienBildet: Anders Almestad, Konsernsjef i VB Gruppen
Fire eksterne selskaper og to VB selskaper, med en samlet omsetning på i underkant av 200 MNOK, blir nå en integrert del av VB Gruppen.

Norges første landsdekkende rørleggerkonsern fortsetter veksten og driver frem konsolideringen i VVS-bransjen. 

- Driver frem endring

Tidligere i år valgte i underkant av 50 rørleggerbedrifter å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern, med utspring i rørleggerkjeden Varme & Bad (VB). Med en forventet omsetning på 1,5 milliarder i 2023 tar konsernet nå sikte på å nå 2 milliarder, etter oppkjøp av seks nye selskaper. I tillegg til en ytterligere omsetning på rundt 1,7 milliarder fra de tilknyttede kjedebedriftene, kalt VB Partner.

– VB Gruppens ambisjoner er å drive frem en endring og skape muligheter i bransjen. Vi opplever at flere ønsker å bli med på dette skiftet, og etter gode møter og diskusjoner ser vi nå frem til å ønske velkommen til seks nye selskaper og i underkant av 100 ansatte, forteller Anders Almestad, Konsernsjef i VB Gruppen.

Skal vokse lokalt

- Oppkjøpene er i tråd med vekststrategien som ble lagt i forbindelse med konsernetablering og som generalforsamlingen vedtok i slutten av november 2022. Nå er det naturlig at vi iverksetter oppkjøp av eksterne selskaper som vi mener passer for vår videre strategi, forklarer Almestad.

Selskapene som nå blir en integrert del av VB Gruppen har solide posisjoner i egne markeder og styrker både leveranseevnen og tjenestetilbudet til VB Gruppen i viktige områder.

– For oss er det viktig å kombinere tilhørigheten og entreprenørånden som finnes lokalt, med løfteevnen, kapasiteten og den administrative styrken som ligger i en stor, nasjonal organisasjon. Det gjør at vi kan gi kundene våre rett hjelp, på rett sted, og til rett tid, forklarer Almestad.

Han tilføyer at de ligger veldig godt an i milepælene som er satt.

Tilfreds med utviklingen

– Vi har også fått nye medlemmer som VB Partner, (kjededelen av VB Gruppen), og opplever stadig at eiere tar kontakt med dem om strategien i VB Gruppen, sier Anders Almestad og bekrefter samtidig at han er tilfreds med utviklingen.

Selskapene som kjøpes opp er VVS Bergen fra Bergen, Wist Rør AS fra Krøderen, samt Rørlegger’n AS og Rørleggern VA fra Skien. I tillegg blir Rørlegger Jan Yngve Mathiesen fra Storsteinnes og Skien Rørleggerforretning fra Skien en Integrert del av VB Gruppen, etter å ha vært tilknyttet som VB Partnerbedrift til nå.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår