Håper på endringer i revidert nasjonalbudsjett

 
Håper på endringer i revidert nasjonalbudsjettBildet: Nina Solli, adm. direktør i NHO Byggenæringen
Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett startet torsdag. NHO Byggenæringen håper SV og regjeringspartiene enes om tiltak som kan avbøte den alvorlige situasjonen i næringen.

Boligbyggingen er på et rekordlavt nivå og aktiviteten i mange bransjer i byggenæringen blir stadig svakere. 

Bedrifter permitterer og sier opp ansatte. Arbeidsledigheten i Norges største fastlands- og distriktsnæring  har økt med 14 prosent siden nyttår. NHO Byggenæringen mener derfor det blant annet trengs økte rammer til Husbanken, et nasjonalt løft for energieffektivisering, flere flyktningerboliger, studentboliger og omsorgsboliger, samt justering av utlånsforskriften og endringer i permitteringsregelverket for å sikre aktiviteten i næringen. Alternativet kan føre til en vill prisgalopp på boliger og andre bygg i årene fremover. 

- Husbanken gikk tom for midler rundt påske, blant annet til Boligkvalitetsordningen. Her trengs det påfyll raskt. I tillegg håper vi politikerne ser muligheten som ligger i en kraftig satsing på energieffektivisering. Da får man frigjort kraft og redusert strømregningen til folk flest samtidig, sier Nina Solli, adm. direktør i NHO Byggenæringen. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår