Samarbeider om inneklima

 
Samarbeider om inneklimaIllustrasjonsbilde (shutterstock.com)
Nå samarbeider astma og allergiforbundet (NAAF) med Veidekke om å utvikle boliger med best mulig inneklima som gir minimale helsebelastninger.

Mange av tiltakene som kan iverksettes for et helsevennlig inneklima er ofte lite kostnadskrevende, men stiller krav til at alle involverte i byggeprosjektet vet hva inneklima er i praksis. NAAF kurser Veidekkes prosjektledere og håndverkere slik at de kan ta gode inneklimavalg gjennom hele prosessen når de bygger boliger.

Blant annet på Gartnerløkka i Oslo har Veidekke samarbeidet med NAAF for å sikre helsevennlig inneklima. I mai fikk alle involverte i byggearbeidet av Bjørklundgården på Lillehammer NAAFs inneklimakurs. Nytt kurs starter i Stokkes Hage i Stjørdal 10. juni.

- Samarbeidet med Veidekke er både nyttig og givende for NAAF, sier Kai Gustavsen, fagsjef inneklima, HMS og miljørettet helsevern.
- Vi får mulighet til å informere en stor aktør innen boligbygg om viktigheten av å bygge boliger som har helsefremmende inneklima. Samtidig får vi erfaringer og innspill fra de som daglig jobber med oppføring av bygg. Dette tar vi med tilbake til vår rådgivingstjeneste, hvor vi blant annet gir råd til privatpersoner som har flyttet inn i boliger med inneklimautfordringer.

- Astma- og Allergiforbundet ser det som en av sine viktigste oppgaver å være en pådriver for helsetrygt inneklima i skoler, barnehager og boliger. Fokus på å legge til rette for et godt inneklima er nødvendig for å gjøre bygg tilgjengelige for barn og voksne med astma, allergi, eksem eller annen overfølsomhet. Det er også avgjørende for å forebygge at flere utvikler disse sykdommene, understreker Gustavsen
- Samarbeidet med Veidekke er således en viktig brikke i vårt arbeid.

På kurset fikk Veidekkes prosjektledere og håndverkere grunnleggende informasjon om inneklima og helse, samt praktiske innspill for å vektlegge inneklima når de planlegger og utfører byggeprosessen. Råd til valg av helsevennlige byggeprodukter, slik at de ser helsegevinsten av å bygge boliger med materialer som er fri for fukt og støv, ble gjennomgått. De fikk også informasjon om betydningen av lagerplass for materialer og tekniske installasjoner.

Rutiner for innkjøp av materialer, samt tildekking for å unngå fukt- og støvskade ble gjennomgått. Viktigheten ved å velge baderomsløsninger og oppvarmingskilder som er renholdsvennlige foran og bak, ble belyst.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår