Store fagmesser i Italia utsettes

 
Store fagmesser i Italia utsettesBildet: Salone del Mobile i Milano venter nærmere en halv million besøkende fra 180 land til Milano. Nå blir messen utsatt til juni i første omgang som følge av Korona-viruset. Foto: Odd Borgestrand
To av verdens største fagmesser, Salone del Mobile og Mostra Convegno Expocomfort i Milano, er begge utsatt på grunn av faren for ytterligere spredning av koronaviruset covid 19.

Av Odd Borgestrand

Mostra Convegno Expocomfort skulle etter planen vært avholdt 17.-20.mars, men er nå utsatt til 8.-11.september. Salone del Mobile utsatt til 16. - 21. juni. Messa skulle egentlig gått av stabelen 21.-26.april, men siden koronaviruset covid 19 har nådd Italia, har byens myndigheter bestemt å utsette fagmessene.

Ingen lett beslutning

Mostra Convegno Expocomfort er en av verdens ledende messer innen VVS og fornybar energi med drøyt 160.000 besøkende i 2018. Arrangørene Reed Exhibitions Italia skriver i en pressemelding at selskapet etter en rekke møter med kunder, partnere og nasjonale myndigheter har bestemt seg for å legge messen til september.
- Dette er ikke en beslutning vi har tatt lett. Våre kunder, samarbeidspartnere og team i Italia har jobbet intenst de siste dagene, og tatt beslutningen om at helse er prioritet nummer èn.
Målet vårt er fortsatt å tilby den beste kundeverdien for alle som deltar på MCE og BIE i september og for å tjene industrien mer globalt under de beste forholdene for sikkerhet og ro.

Salone del Mobile

Avgjørelsen om å utsette fagmessen Salone del Mobile ble bestemt i et ekstraordinært møte i arrangørens styre, Federlegno Arredo Eventi. Avgjørelsen ble umiddelbart støttet av Milanos ordfører, Giuseppe Sala. Både byens myndigheter og arrangørene håper det vil bli mulig for alle utstillere å kunne presentere sine produkter for det internasjonale publikumet i juni.

Lange tradisjoner

Salone del Mobile startet opp som en lokal møbelmesse i Milano i 1961, men har utviklet seg til verdens største i sitt slag. I år er det ventet nærmere 500.000 besøkende fra 180 land. Messen har fokus på det siste innen møbler og design fra hele verden. I tillegg til møbler er også belysning og baderomsinteriør sterkt representert blant de om lag 3.000 utstillerne. Milan Design Week arrangeres parallelt i Milano, og derfor er tilstrømningen til byen eksepsjonelt stor under disse messedagene.

Unngå virus av mistillit

Verdens helseorganisasjon har erklært global folkehelsekrise på grunn av det nye koronaviruset, covid-19. Det har spredt seg til rundt 30 land. Over 2600 mennesker er døde, de aller fleste i Kinas Hubei-provins der viruset oppsto I en video-tale sier Milanos ordfører at han håper alle involverte i den store fagmessen nå bidrar til at det blir en messe også i år, og at de ikke trekker seg fra arrangementet, selv om det blir utsatt et par måneder.
- Det er viktig at vi bidrar til å stoppe spredningen av dette viruset, men vi må også passe på å ikke spre et virus av mistillit. Det er ikke lett å prøve å appellere til besøkende og overbevise fagfolk fra hele verden om at vi har tatt en korrekt avgjørelse. Denne avgjørelsen får store konsekvenser også for det internasjonale næringslivet og turistindustrien. Alle vil bli rammet og men la oss se fram mot en stor og flott messe i juni, sa ordføreren.

Norsk støtte

Daglig leder i Oslo VVS senter, Lars-Henrik Andresen, er blant de mange nordmenn som har lagt planer for å besøke årets Salone del Mobile.
- Planen vår var å reise ned med en gruppe på 10 personer, og nå håper vi at vi kan kansellere den leiligheten vi har bestilt i Milano. Jeg er også skeptisk til en utsettelse på kun to måneder. Trolig hadde det vært bedre å utsette messen til høsten 2019, sier Andresen til VVS aktuelt, som dermed er usikker på om det blir noen deltakelse fra Oslo VVS senter i år.

Produktsjef i TECE, Geir Skjelseth, sier til VVS aktuelt at han har stor forståelse for at messene i Italia nå blir utsatt med så store ansamlinger av folk fra hele verden. TECE hadde planer om å sende en delegasjon til Mostra Convegno Expocomfort nå i mars, men satser i stedet på å delta i september.

Nordbygg går trolig som planlagt

I Stockholm vil Nordbygg trolig gå som planlagt 21-24.april. Fra arrangørene meldes det at sikkerhet er høyeste prioritet også for denne messen.  Arrangørene samarbeider tett med lokale myndigheter og følger myndighetenes oppdatering når det gjelder viruset. Helsemyndighetene i Sverige mener på det nåværende tidspunkt at risikoen for almen spredning i Sverige er lav. Derfor vil Nordbygg gå som planlagt om ikke noe spesielt skulle inntreffe.
- Vi følger utviklingen tett, heter det i en uttalelse fra Stockholmsmässan.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår