Verver for økt kompetanse blant rørleggere

 
Verver for økt kompetanse blant rørleggereFagsjef Eli Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge håper flere rørleggerbedrifter ser «det store bildet» og blir med i en seriøs bransjeforening, der inngangsbilletten ikke skal være et hinder. Foto: Odd Borgestrand
Rørentreprenørene Norge tilbyr nå rørleggerbedrifter som ikke er medlem i foreningen et medlemskap til halv pris det første året. Fagsjef Eli Heyerdahl Eide håper å øke medlemsmassen med 10 prosent, og dermed havne på 650 medlemsbedrifter før året er omme.

Av Odd Borgestrand

- Alle rørleggerbedrifter som har mesterbrev eller tiltaksklasse 2 er hjertelig velkommen som medlem hos oss. Bedrifter som er i gang med mesterutdanning kan godkjennes etter nærmere vurdering. Det stilles kompetansekrav for å være med i Rørentreprenørene Norge fordi det er mer krevende enn noen gang å følge alle pålegg og kraven bedrift må forholde seg til. Vi vet at mange små og mellomstore rørleggerbedrifter er medlemmer i en av de landsdekkende kjedene, men et medlemskap hos oss handler om mer enn et kjedemedlemsskap med gode innkjøpsbetingelser, sier Eli Heyerdahl Eide til VVS aktuelt.

Bygge kompetanse sammen
- Vi mener et medlemskap i Rørentreprenørene Norge er viktig for den enkelte rørleggerbedrift. Vår oppgave er blant annet å bidra til å bygge kompetanse. Vi er tydelig på at kompetansen må ligge i bunnen for alle rørleggerbedrifter. Det betyr også sterk satsing på rekruttering ved å ta godt imot lærlinger i faget. Sammen må vi bygge en seriøs bransje. Jeg håper derfor flere rørleggerbedrifter ser «det store bildet» og blir med i en seriøs bransjeforening, der inngangsbilletten ikke skal være et hinder, sier hun videre.

Rørleggerbedriftene best på rekruttering
Rørentreprenørene Norge er en del av Byggenæringens Landsforening som består av 15 ulike bransjeforeninger. Rørentreprenørene Norge er den foreningen i BNL som har flest lærlinger og bedriftene rekrutterer bra inn til rørleggerfaget. I fjor hadde rørleggerfaget en økning på nesten sju prosent i søkertallene. Bransjens satsing på rekruttering via «BLI RØRLEGGER» avspeiler også bedriftene når Rørentreprenørene Norges medlemmer kan vise til 1408 løpende lærekontrakter fordelt på 411 medlemsbedrifter.

- Dette viser at vi i rørbransjen også tar et stort samfunnsansvar gjennom denne rekrutteringen. Jeg er stolt over å være en del av dette, fordi våre bedrifter har et sterkt fokus på å ansette ungdom og være gode lærebedrifter, sier Heyerdahl Eide.

Bransjefellesskap
- Vår kjernevirksomhet er jo å sørge for at det å drive rørleggerbedrifter i Norge er liv laga. Vi får mer gjennomslag som bransjeforening dersom vi oppnår et stort og godt bransjefellesskap. Jo større og sterkere vi blir, jo mer blir vi lyttet til når vi skal uttale oss om viktige spørsmål som rekruttering, utdanning og næringspolitikk, for å nevne noen av de viktige områdene vi fokuserer på, sier hun videre.

Med i NHO Gründer
Rørentreprenørene Norge har som første bransjeforening i BNL et forsøksprosjekt der nystartede rørleggerbedrifter med ambisjoner kan få være med i NHO Gründer, som bidrar til at nystartede rørleggebedrifter kan få en flying start. - NHO Gründer har en målsetting om å være på lag med de som satser. Gjennom dette medlemskapet blir Rørentreprenørene Norge en del av et viktig satsingsområde der også rørleggerfaget blir løftet fram som en viktig samfunnsbygger, mener Heyerdal Eide.

Rørleggerbedrifter som er i startfasen og har under sju millioner kroner i omsetning kan bli medlem, enten med mesterbrev eller om man forplikter seg til å starte mesterutdanningen i løpet av grunderperioden. Gjennom dette medlemskapet får nye bedrifter tilgang til alt innhold i NHO sin digitale arbeidsgiverportal, og får hjelp til å drive en seriøs bedrift.

- Jeg syns det er flott at nystartede bedrifter som blir med i NHO grunder får 10 rabatt på www.blimester.com. Det betyr at de sparer inn hele kontingenten på å melde seg inn. Mere gunstig går det vel ikke an å gjøre det. Det er viktig å løfte kompetansen til de som vurderer å starte egen bedrift, og da er mesterutdanningen den beste starten og gir nyetablerere den tyngden de trenger for å ikke tråkke feil. Det sier den energiske fagsjefen i Rørentreprenørene Norge, som ikke er redd å engasjere seg i langt mer enn det hun er mest kjent for, nemlig Ingeborg-nettverket, som er arenaen for kvinner som jobber i rørbransjen.

- Nettverk og rekruttering henger tett sammen og går derfor som hånd i hanske med arbeidet Rørentreprenørene Norge gjør med rekruttering, mener hun.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår