Storkontrakt for Schneider Electric

 
Storkontrakt for Schneider ElectricBildet: Dag Bøhler (prosjektdirektør, Helse Sør-Øst HF) og Karoline Nystrøm (CEO, Schneider Electric) har nylig inngått kontrakt: - Vi ser frem til et godt samarbeid i forbindelse med nye Drammen sykehus, sier de.
Schneider Electric, skal levere et komplett SD-anlegg og bygningsautomasjon til nye Drammen sykehus.

– Helsesegmentet er et viktig satsingsområde for oss. Vi er superstolte og glade for kontrakten med Helse Sør-Øst HF, som blir et svært viktig prosjekt for oss. Og vi mener jo at vi ligger et hestehode foran konkurrentene våre på teknologi og den gevinsten våre løsninger gir, med tanke på driftseffektivitet, energieffektivitet og pasientvelvære, sier administrerende direktør i Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm, i en pressemelding.

Det nye sykehuset i Drammen bygges på det gamle industriområdet på Brakerøya og skal blant annet ha integrerte lokaler for somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Bygget, som blir på over 120.000 kvadratmeter, vil være under oppføring frem til 2024, med testing og fortløpende innflytting i 2024-2025.

- Fremtidens sykehus er breddfullt av ny teknologi som videreutvikles imens sykehuset planlegges og bygges. Et tett samarbeid i alle prosjektets faser er essensielt, for å integrere de nyeste produktene og løsningene, sier Karoline Nystrøm.

Nødvendig å tenke fremtidsrettet

Schneider Electric skal løse sykehusets utfordring med en massiv mengde av dataflyt.

– Dette sykehuset vil ha langt flere tilkoblede komponenter enn det som er normalt, forteller Nariman Fakhraee, regionaldirektør ved Digital Energy Division, hos Schneider Electric.

– Løsningen vår kalles EcoStuxure. Dette er en svært solid plattform basert på IoT med åpen protokoll, i motsetning til mer tradisjonelle styringssystemer. Med dagens tempo på utvikling innen teknologi, er det helt nødvendig å bygge på fleksible og skalerbare løsninger, sier han.

Nystrøm understreker et annet viktig moment i sammenhengen: -Sykehus er breddfull av ny teknologi som videreutvikles, imens sykehuset planlegges og bygges. Et tett samarbeid i alle prosjektets faser er essensielt, for å integrere de nyeste produktene og løsningene.

Dag Bøhler, prosjektdirektør, er enig:

– Det å skulle beskrive løsninger i dag, som skal stå ferdig mange år frem i tid, er jo en utfordring i seg selv. Det er derfor viktig at løsningen og teknologien kan ta opp i seg behovet for endring og utvikling. Og nettopp med tanke på å kunne levere moderne teknologiløsninger når bygget står klart i 2024, er vi veldig fornøyd med å ha Schneider Electric med som samarbeidspartner i prosjektet, avslutter Bøhler.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår