Assemblin vedtar ny klimaagenda

 
Assemblin vedtar ny klimaagendaBildet: Mats Johansson, administrerende direktør og konsernsjef i Assemblin
Assemblins klimaagenda inneholder et langsiktig klimamål som innebærer at selskapets direkte utslipp må være klimanøytrale innen 2040.

I slutten av 2019 vedtok Assemblins styre en ny klimastrategi, som innebærer at Assemblin skal være i takt med den pågående omstillingen til et klimanøytralt samfunn. For å konkretisere hvordan dette skal gjøres, er klimastrategien nå supplert med en klimaagenda, som inneholder mål og en plan for en gradvis overgang til en karbonnøytral aktivitet.

- Dette betyr at virksomheten ikke skal ha direkte netto utslipp av klimagasser i atmosfæren innen 2040, og deretter oppnå negative utslipp. Vi skal også jobbe for å redusere våre indirekte utslipp. Som et delmål skal våre direkte karbondioksidutslipp være minst halvert innen 2030 og redusert med minst 85 prosent innen 2040 (med 2019 som base). Klimakompensasjon kan benyttes for de gjenværende fossile utslippene, sier Mats Johansson, administrerende direktør og konsernsjef i Assemblin, i en pressemelding.

- Over tid skal vi minimere bruk av fossilt drivstoff til bilparken og fossile energikilder ved oppvarming av lokalene våre. Vi skal også minimere bruk av produkter basert på fossile materialer. Samtidig ønsker vi å bidra til klimaendringene ved å tilby klimasmarte produkter og løsninger fra et livssyklusperspektiv. Vi må ha markedsledende kompetanse når det gjelder for eksempel energieffektivitet og fjernvarme, sier Johansson.

Ansvaret for å implementere klimaagendaen ligger på Assemblins ulike forretningsområder. Oppfølging og analyse vil skje via selskapets bærekraftskomité og rapporteres halvårlig til konsernledelsen og styret, samt årlig i en ekstern bærekraftsrapport.

- Klimaspørsmålet er en av våre mest akutte globale utfordringer, og vi opplever tydelig økt klimaforpliktelse, både internt og blant våre kunder og eiere. Vår klimagenda er derfor en viktig del av puslespillet i vårt bærekraftsarbeid, et bevis på vårt miljøengasjement og en konkret støtte i vår reise mot en klimanøytral virksomhet. Jeg er glad og stolt over at vi nå har både en klimastrategi og en klimaagenda på plass, sier Åsvor Brynnel, leder for kommunikasjon og bærekraft i Assemblin.

Les mer om Assemblins klimaagenda her:

Assemblin er en komplett installasjons- og servicepartner med virksomhet i Norge, Sverige og Finland. Assemblin utformer, installerer og vedlikeholder tekniske systemer for luft, vann og energi. Selskapet har en omsetning på 10 milliarder svenske kroner og har cirka 5 900 ansatte på rundt 100 steder i Norden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår