Svalun blir energileverandør til gigantanlegg på Holmenga

 
Svalun blir energileverandør til gigantanlegg på HolmengaIllustrasjonsfoto av anlegget
Svalun er blitt valgt som energileverandør for et av Norges største logistikk- og lageranlegg på Holmenga i Eidsvoll kommune.

Logistic Contractor (LC) er både totalentreprenør og utvikler på prosjektet, hvor Ahlsell er leietaker.

Både LC og Ahlsell har begge høye miljøambisjoner, og de har derfor valgt Svalun til forsyning av varme, kjøling og varmt tappevann til bygget. Svalun vil investere i bergvarmeanlegg og energisentral og forsyne bygget med stabil, fornybar og lokal energi. I tillegg til Svaluns energisentral basert på bergvarme og varmepumper, er det planlagt for et stort solcelleanlegg som vil produsere minst like mye energi som forbrukes.

Ahlsells sentrallager flyttes fra Gardermoen, til det nye gigantanlegget på 64.000 m2, hvor hele området er på 266.000 kvm. Dette er mer enn det dobbelte av dagens lokale hos Ahlsell. Tomteopparbeidelsen er påbegynt og etter planen skal anlegget stå klart i 2025 og være driftsklart i 2027, og ha gode muligheter for videreutvikling.  

Svalun vil levere cirka 3 GWh per år, og det vil være behov for cirka 60 brønner på 300 meters dyp for å forsyne bygget med tilstrekkelig energi og effekt. Energibehovet er tilsvarende cirka 350 leiligheter. 

Om Svalun

Svalun tilbyr lokal, fornybar og miljøvennlig termisk energi til oppvarming, kjøling og tappevann. Svalun eier energisentralen og leverer stabil termisk varme og kjøleenergi og kunden slipper samtidig å bekymre seg for drift, teknisk og økonomisk ansvar. Alle investeringer og uforutsigbare driftskostnader håndteres av Svalun! Svalun er eid av solide selskaper fra energibransjen: Eidsiva Bioenergi, Akershus Energi og Stokk Energi (nøkkelpersoner fra Nordisk Energikontroll) med 1/3 hver.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår