Acquaint og Kjeldaas inngår samarbeid

 
Acquaint og Kjeldaas inngår samarbeidBildet: Samarbeidet er allerede i gang og de to firmaene gjennomført første prosjekt forrige uke.
Nederlandske Acquaint BV og Kjeldaas AS kunngjør nå sitt partnerskap, med sikte på å introdusere avansert inspeksjonsteknologi i Norge.
For Kjeldaas, et etablert navn i Norge innen grøftefri ledningsfornyelse og for det norske markedet, er den velprøvde inspeksjonsteknologien til Acquaint helt ny. Ved å kombinere kompetansen til begge selskapene, kan innovative og bærekraftige løsninger tilbys vann- og avløpssektoren i Norge. Samarbeidet er allerede i gang og de to firmaene gjennomført første prosjekt forrige uke.
 
Anvendelsen av grøftefri ledningsfornyelse er spesielt interessant i Norge på grunn av de store utfordringene landet står overfor. Hendrik Panman, leder for Nodig avdelingen i Kjeldaas og opprinnelig fra Nederland, forklarer:
 
- VA-ledningene legges forholdsvis dypt under bakken for å beskytte mot frost. Landskapet består i stor grad av stein, noe som gjør det dyrt å erstatte ledninger ved hjelp av graving. Det gjør det veldig interessant å kunne fornye ledninger med «No-Dig»-metoder. I tillegg til å være kostnadsbesparende så begrenses også ulempene for omgivelsene.
 
- Det meste av drikkevannet kommer fra innsjøer. Gjennomsnittlig lekkasjerate er mellom 35-40 % i Norge. De siste årene har det vært et økende fokus på å redusere denne andelen, særlig ettersom strømprisene og materialkostnadene stiger og miljøaspekter spiller en viktigere rolle. I dag er fornyelsestakten på vann- og avløpsledninger 0,6 %, mens denne skal være minst 1 %. Utskifting henger etter på grunn av mangel på kapasitet og økonomiske ressurser. For å opprettholde infrastrukturen på en bærekraftig måte er det viktig å ha god oversikt over kvaliteten på vann- og avløpsledningene, slik at pengene blir brukt på de riktige stedene. Acquaint kan hjelpe kommunene i Norge betydelig med å prioritere riktig gjennom sin inspeksjonsteknologi, sier Panman.
 
Bildet: Niek Faassen fra Acquaint logger at «PIG» (Pipeline Inspection Gauge) har kommet til endekummen
 
Verdifullt samarbeid
 
Samarbeidet med Acquaint gjør at Kjeldaas kan diversifisere tilbudet ytterligere ved ikke bare å fornye vann- og avløpsledninger gjennom grøftefrie metoder, men også introdusere innovativ inspeksjonsteknologi. For Acquaint åpner det for å levere sine tjenester til norske kommuner og konsulentselskaper. 
 
- Som et etablert selskap i Norge har Kjeldaas allerede langvarige relasjoner med flere kommuner. De er ekstremt nær kunden og kjenner markedet som ingen andre. Foruten å være et anerkjent selskap, har de også en personlig tilnærming. De er positive, ryddige og effektive. Atmosfæren i deres flate organisasjon passer perfekt til vår bedriftskultur, sier Erik Driessen, administrerende direktør i Acquaint.
 
Første prosjekt i Holmestrand
 
Det første fellesprosjektet ble gjennomført forrige uke i Holmestrand kommune, hvor en drikkevannsledning i duktiltstøpejern ble inspisert med Aquarius*. Dette prosjektet fungerte også som en demonstrasjon for andre kommuner. Brabant Water, en kunde av Acquaint som leverer drikke- og industrivann til 2,6 millioner innbyggere og bedrifter, presenterte hvordan de bruker Acquaints teknologi.
Bildet: Inspeksjonsutstyr er utstyrt med enhet for å kartlegge posisjonering i XYZ
 
Begge selskapene har store forventninger til samarbeidet. Forberedelsene til prosjektet i Holmestrand gikk knirkefritt:
- Vi snakker samme fagspråk og forstår dermed hverandre veldig godt. Jeg er trygg på at det vil fortsette å være slik også i fremtiden, sier Driessen.
 
Bildet: Demodagen i Holmestrand kommune ble godt besøkt med 46 registrerte påmeldinger fra 9 forskjellige kommuner og 5 konsulentfirma
 
Kjeldaas og Acquaint ønsker et langsiktig samarbeid der Kjeldaas kan gjennomføre inspeksjoner på egenhånd. Panman sier:
- Jeg er 'all-in' og veldig motivert, men jeg innser også at dette bare er begynnelsen. Jeg venter spent på resultatene fra vårt første prosjekt. Erik legger til:
- Med et felles mål om å sikre vann- og avløpsnettet i Norge og bli en ledende aktør på det norske markedet, er det virkelig en jobb å gjøre. Men med et fundament av tillit tror jeg vi kan vokse raskt. Kanskje er dette det første skrittet mot å erobre alle de nordiske landene.
 
Bildet: Erik Driessen, administrerende direktør i Acquaint (t.h.) og Hendrik Panman, NoDig leder hos Kjeldaas 
 
Om Kjeldaas
 
Kjeldaas er en ledende entreprenør i det norske markedet for anleggsteknikk og har et spesialisert team på 18 personer dedikert til grøftefri ledningsfornyelse. Med fokus på bærekraft og innovasjon tilbyr Kjeldaas løsninger for både lokale og nasjonale prosjekter. Selskapet ble etablert i 1971 og har opplevd en enorm vekst de siste 15 årene, fra rundt 20 ansatte til rundt 140.
 
Les mer om Kjeldaas: https://kjeldaas-as.no/
 
Om Acquaint:
 
Acquaint har utviklet flere innovative inspeksjonsteknikker og dataløsninger som gjør det mulig for ledningseiere å forutsi ledningsfeil. Dette forhindrer uforutsette ledningsskader og lekkasjer. Acquaint har eksistert siden 2014 og har operert fra hovedstaden i vannteknologi, Leeuwarden i Nederland, siden 2018. Deres mål er å sikre pålitelig vannforsyning over hele verden.
 
Les mer om Acquaint: https://www.acquaint.eu/en/
 
Om Acquarius:
 
*Acquarius er et avansert verktøy som består av en skum PIG (Pipeline Inspection Gauge), som vanligvis brukes til rengjøring av rørledninger. Acquaints verktøy er utstyrt med et stort antall avanserte ultralydsensorer som sender ut og mottar lydbølger for å oppdage eventuelle uregelmessigheter (som korrosjon, utvasking, H2S-skade og lekkasjer) i rørveggen eller tilkoblinger. I tillegg har Acquarius forskjellige andre sensorer som kartlegger den nøyaktige plasseringen av rørledningen.
 
Les mer om Acquarius: https://www.acquaint.eu/en/applications/acquarius/
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår