Viken utlyser byggautomasjonsprosjekt

 
Viken utlyser byggautomasjonsprosjektIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Viken fylkeskommune søker totalentreprenør til utskifting av automatikk- og SD-anlegg ved Nadderud vgs.

Av Bjørn Laberg

Viken fylkeskommune ved eiendomsavdelingen har ved Nadderud videregående skole to automatikk og SD-anlegg. Nå er planen at skolen skal få ett felles SD-anlegg. Prosjektet gjennomføres som totalentreprise.

Litt fra teknisk beskrivelse:

• Eksisterende utstyr er trådbundet og nytt utstyr skal også kables og tilkobles, trådløst utstyr aksepteres ikke.

• Det vurderes og skifte ut VAV-spjeldene, da vil automatikk leverandør for dette prosjektet bli totalentreprenør og koordinere arbeidene og stå for elektroarbeidene.

• Det eldste anlegget som betjener størsteparten av skolen er foreldet og utrangert, SD-anlegg av type Citek fra ca 2003, automatikk/ undersentraler er av fabrikat Honeywell fra samme år. Systembilder er til orientering og viser ikke nødvendigvis komplett omfang av leveransen. 

• Kommunikasjon mot SD-anlegg og på undersentralnivå er over LON teknologi, integrasjonen er kompleks noe som medfører vanskeligheter mht drift og vedlikehold. Undersentraler sitter rundt omkring i tavler og over himling, feltutstyr er stort sett tilknyttet over IO. Anlegget skal erstattes av et nytt anlegg.

• Det andre automatikk og SD-anlegget er av type Johnson Controls Metasys og betjener kun romregulering i Fløy D plan 1, her forutsettes det at eksisterende lokal rom automatikk videreføres og signaler integreres. Funksjonalitet og omfang i SD-bildet likt som i dag. Det skal leveres ett komplett automatikk og SD-anlegg med tilhørende elektroarbeider.

• Da Viken fylkeskommune skal splittes opp i tre nye fylker noe som gjør at man står midt opp i en omorganisering, vil det ikke bli aktuelt å etablere noen ny SD-server sentralt for dette prosjektet.

Tiltakshaver: Viken fylkeskommune
Tilbudsfrist: 14. juni 2023

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår