Vil gi nytt liv til ukurante produkter

 
Vil gi nytt liv til ukurante produkterBildet: Kjetil Grønbakken, Markeds- og bærekraftdirektør i Heidenreich
- Det er altfor mange produkter i byggebransjen som kastes. Ved kontrollert demontering, rens og forsvarlig lagring kan disse få fortsette å leve og fungere i mange år til, sier Kjetil Grønbakken, Markeds- og bærekraftdirektør i Heidenreich.

- Vi jobber for løsninger, som gjør det enklere for bedrifter å ombruke produkter og dermed redusere avfall og spare penger, sier Grønbakken i en pressemelding.

For å redusere avfall og fremme bærekraft, har Heidenreich, Tørn, som er en innovativ markedsplass for overskuddsvarer, hatt et strategisk samarbeid siden januar 2023. Samarbeidet fokuserer på å gi nytt liv til ukurante produkter som overskuddsvarer, returvarer og utgåtte varer, og representerer et bidrag mot en mer sirkulær økonomi i byggebransjen.

En felles visjon for en bærekraftig fremtid                                                                                                   

Heidenreich har vært Miljøfyrtårnsertifisert siden 2010 og har et sterkt engasjement for å ta ansvar for miljøet og bærekraft. Samarbeidet med Tørn er en videreføring av dette engasjementet og et konkret tiltak for å redusere avfall og gi produkter et lengre liv. Bakgrunnen for samarbeidet ligger i en felles visjon om å redusere avfallet og fremme bærekraftige løsninger i byggebransjen. Heidenreich, med sin lange historie av miljøengasjement ser dette samarbeidet som en naturlig videreføring av sitt ansvar for miljøet. Tørn, med sin digitale markedsplass og fokus på salg av overskuddsvarer, tilbyr en unik plattform for å realisere denne visjonen. 

- Vi har sett at fullt brukbare varer blir kastet på grunn av utgått dato, transportskader, brutt emballasje, designendringer eller andre forhold. Disse produktene er fullt funksjonelle og kan benyttes av andre, og dette samarbeidet gir oss muligheten til å realisere mange av våre bærekrafts ideer, sier Geir Vegar Ellingsen, logistikkdirektør i Heidenreich.

Heidenreichs og Tørns løsning                                                                                                                   

Samarbeidet har som mål å redusere mengden avfall ved å gi disse produktene en ny plattform og et nytt marked. Tørn tilbyr sin markedsplass, mens Heidenreich tar ansvar for distribusjon. Tørn tilbyr en digital markedsplass der bedrifter kan kjøpe og selge overskuddsvarer, returvarer og utgåtte varer. Plattformen er enkel å bruke og gir en effektiv måte å finne nye eiere for disse produktene på.

- I Tørn har vi spesialisert oss på å selge nettopp overskuddsvarer. Dette er varer som ofte har ligget lenge og er vanskelige å selge. Disse varene krever en helt annen tilnærming og en annen kjøpergruppe enn andre varer. Vi er veldig glade for å ha med Heidenreich som partner. De er en seriøs aktør som har jobbet med bærekraft og reduksjon av overskuddslageret sitt i mange år. At de har valgt Tørn for å løse problemet med overskuddsvarer tar vi som en tillitserklæring» sier Anjali Bhatnagar, daglig leder og gründer i Tørn.

Bildet: Anjali Bhatnagar, daglig leder og gründer i Tørn

Fordelene med samarbeidet

Samarbeidet gir en rekke fordeler for både Heidenreich, Tørn og bransjen som helhet:

• Redusert avfall: Ved å gi nytt liv til ukurante produkter, bidrar samarbeidet til å redusere avfallet fra byggebransjen betydelig.

• Økt bærekraft: Samarbeidet fremmer en mer sirkulær økonomi i byggebransjen, der produkter brukes lenger og ressursene utnyttes mer effektivt.

• Økonomiske fordeler: Både Heidenreich og Tørn kan oppnå økonomiske fordeler ved å selge og kjøpe ukurante produkter.

•  Forbedret kundetilfredshet: Kunder kan få tilgang til et bredere utvalg av produkter til lavere priser.

Samarbeid mellom bransjeaktører er nøkkelen

Byggebransjen er en betydelig bidragsyter til avfallsproblemet. Overskuddsvarer, returvarer og utgåtte varer utgjør en betydelig del av dette avfallet. I Norge alene anslås det at byggebransjen kaster over 2 millioner tonn avfall årlig, hvorav en viss del bør kunne ombrukes.

En av utfordringene med ombruk av varer er å sikre at dokumentasjonen er gyldig og at garantier kan tilbys. 

- Vi må finne gode løsninger for dokumentasjon og garantier for at ombruk skal bli et reelt alternativ. Vi tror at samarbeid mellom bransjeaktører er nøkkelen til å lykkes med dette, sier Geir Vegar Ellingsen, Logistikkdirektør Heidenreich AS.

Bildet: Geir Vegar Ellingsen, Logistikkdirektør Heidenreich AS

Heidenreichs og Tørns ambisjoner

Samarbeidet mellom Heidenreich og Tørn er et positivt steg i riktig retning for å redusere avfall fra byggebransjen. Ved å gi ukurante produkter et nytt liv kan bransjen bidra til en mer bærekraftig fremtid.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår