Bjerke Rør snudde minus til pluss

 
Bjerke Rør snudde minus til plussBildet: F.v.: Robert Anorim Handeland, Anders Bjørnesen og Erlend Berg
Rørleggerbedriften Bjerke Rør gikk fra fem millioner kroner i minus i 2019 til plussresultat til 2020, og melder nå overgang til VVS Norge.

Etter flere år med overskudd snudde vinden kraftig for Bjerke Rør i 2019. Kostnadene gikk i været og driftsresultatet endte på fem millioner kroner i minus. Dette endret seg i løpet av fjoråret og fremover er det kraftig vekst som gjelder.
- Resultatet i 2019 bar i hovedsak preg av to prosjekter hvor vi gikk skoa av oss, sier Robert Anorim Handeland, daglig leder i Bjerke Rør, i en pressemelding.
 
Han overtok rollen fredag den 13. mars 2020 – dagen etter nedstengingen av Norge. Til tross for at covid preget fjoråret med utsettelser av noen større boligprosjekter, ga arbeidet med bedre struktur, rutiner og prosjektoppfølging resultater. Med en omsetning på 34,7 millioner kroner og et driftsresultat på 1,4 millioner kroner, er Handeland godt fornøyd. Og i 2021 venter han en kraftig vekst.

- Vi har gått fra ti ansatte i 2019 til 30 ansatte i dag, og har ikke hatt behov for én eneste permittering under denne vanskelig pandemisituasjonen vi nå ser slutten av. De utsatte prosjektene blir ikke borte, men akkumuleres opp. Det innebærer at vi regner med en dobling av omsetningen i 2021 sammenlignet med 2020. Vi ser også på de neste årene med optimisme, og ser kontinuerlig etter flinke rørleggere som vil være med på den spennende reisen.
 
Endringen av daglig leder i 2020 kom etter initiativ fra gründeren Anders Bjørnesen. Han så et behov for en leder med bedre organisatoriske evner, og mente at han ville få ut sine sterke sider bedre i en annen rolle. Den erkjennelsen håper han kan inspirere flere.

- Vi ønsket å vokse og jeg så et behov for å profesjonalisere bedriften. Det er nok slik at enkelte rørleggere ikke bare er rørleggermestere, men også verdensmestre. Ingen er nødvendig god på alt. Med det mener jeg at det nok er flere bedrifter som har godt av en moderne tilnærming til ledelse. Det krever en god dose selvinnsikt, men for meg var det et enkelt og riktig valg å la andre overta den daglige driften, sier Bjørnesen.
 
I løpet av 2021 blir Bjerke Rør også en del av VVS Norge Prosjekt.
- Prosjektavdelingen til VVS Norge samler en faggruppe med likesinnede. Her kan vi dra nytte og lære av hverandre. I tillegg til at VVS Norge mye spennende på gang, får vi noen som kan følge med på prisutviklingen på våre vegne slik at vi kan rendyrke fokuset på driften.
 
Erlend Berg, daglig leder i VVS Norge Prosjekt, gleder seg til å få med Bjerke Rør på laget.
- Dette er en bedrift med en moderne og fremoverlent ledelse og eiere. Det viser beslutningen til gründer og tidligere daglig leder om å overlate lederrollen til andre, noe som bidro til å snu en uheldig utvikling og ga grunnlaget for kraftig vekst. Vi ser frem til å bidra til at de høye ambisjonene oppnås, sier Berg.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår